Mlada fudbalska selekcija Srbije može sebi da dozvoli remi, čak i poraz u večerašnjem revanšu s Belgijom, jer bi joj po nekoj računici bila dovoljna samo jedna pobeda iz ovog i sledećeg kola za osvajanje jednog od prva dva mesta u Grupi 9 i prolaz u baraž kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015, ali „orlići“ veruju da bi već u Leuvenu mogli da završe taj posao.

– I u prvoj utakmici se videlo da smo egal na terenu, ali smo samo zbog naše nezrelosti u poslednjim trenucima ispustili već viđenu pobedu. I ovog puta su Belgijanci favoriti, ali mislim da ih možemo dobiti pred njihovim navijačima. Pod uslovom da budemo agresivni u svakom duelu, od prvog do zadnjeg minuta. Nedostajaće nam Matija Nastasić i Lazar Marković, ali i bez njih moramo naći način da iskoristimo mane domaćinove najslabije karike – odbrane – optimista je Aleksandar Mitrović, prvi strelac našeg tima i belgijskog Anderlehta, ponovo „pozajmljen“ od A reprezentacije, kao i veznjaci Filip Đuričić i Miloš Jojić.

Uoči ovog, možda ključnog gostovanja Srbija je na drugom mestu, s 10 bodova iz pet mečeva, tri manje od večerašnjeg rivala, i jednim više od Italije, u grupi u kojoj šanse za prolaz dalje jedino nemaju Kipar (6) i Severna Irska (3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari