Počela izgradnja puteva za Mišeluk III u Petrovaradinu 1Foto: Grad Novi Sad

Započela je prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk III u Petrovaradinu, saopštavaju iz Gradske kuće u Novom Sadu.

Plan je širenje grada na sremsku stranu. Detaljna regulacija ovog plana definiše izgradnju saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističkih i pešačkih staza, kao i parking površina, te komunalno opremanje podzemnim instalacijama.

„Ovo područje je pretežno neizgrađeno po pitanju saobraćajnih površina i dominiraju atarski ili putevi od drobljenog kamena, tako da će izgradnja komunalne infrastrukture obezbediti uslove za dalji urbani razvoj ovog dela grada“, kažu iz Grada.

Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnih površina u dužini od 3512 metara, kao i biciklističke staze i pešačke staze od behaton ploča, koje će se protezati čitavom dužinom kolovozne konstrukcije. U okviru ove investicije biće izgrađeno i 65 parking mesta.

Pored saobraćajnih površina, predviđena je izgradnja 4,8 kilometara vodovodne mreže, 3 kilometra atmosferske i 3 kilometra fekalne kanalizacije.

Biće postavljeno 196 čeličnih konusnih stubova različite visine i broja svetiljki, odnosno 102 stuba za osvetljenje kolovozne konstrukcije i 94 stuba u svrhu rasvete pešačkih i biciklističkih staza. Nakon izvedenih radova biće postavljeno 177 klupa, 129 korpi za otpatke i šest držača za bicikle.

Lokalitet će biti oplemenjen zelenim površinama, sadnjom drveća i žbunja, kao i formiranjem travnjaka.

Ukupna vrednost ugovorenih radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk III, čiji je rok za završetak 550 kalendarskih dana, iznosi 972,5 miliona dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari