Počela nova faza izrade Plana razvoja Vojvodine za period 2022–2030. 1Foto: Pixabay/ID 1913330

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pozvao je danas građane Vojvodine da se uključe u nastavak izrade Plana razvoja AP Vojvodine od 2022. do 2030. godine i doprinesu određivanju prioriteta i ciljeva koje oni smatraju najvažnijim za kvalitet života u pokrajini.

„Bolji životni standard, kvalitet vazduha koji udišemo, čista i dostupna voda za piće, bolje obrazovne i poslovne mogućnosti za mlade, kvalitetnije javne usluge – samo su neki od ciljeva koji mogu da se označe kao važni i da se tako utiče na njihovo ostvarivanje“, navodi se u saopštenju tog sekretarijata.

Plan razvoja je najvažniji razvojni dokument i predstavlja strateški okvir na osnovu koga se definišu konkretne aktivnosti i usmeravaju resursi za unapređenje uslova za život i rad u Vojvodini.

„Planom razvoja nećemo moći da rešimo sve izazove sa kojima se suočavamo, ali se možemo dogovoriti šta nam je najvažnije i u kom pravcu bi trebalo da se krećemo kako bismo unapredili životni standard u Vojvodin““, rekao je resorni sekretar Aleksandar Sofić.

Zainteresovanim građanima dostupna je internet stranica planrazvojaapv.rs. gde mogu da biraju one oblasti koje smatraju najvažnijim za kvalitet njihovog života i u kojima žele da vide najveći napredak u razvoju Vojvodine do 2030. godine.

Glasanje je anonimno i trajaće do 24. marta ove godine.

Na ovoj stranici nalazi se i upitnik koji omogućava građanima da daju svoje mišljenje o stanju u ključnim oblastima društveno-ekonomskog života i životne sredine i time doprinesu postavljanju realnih i održivih ciljeva.

Proces izrade Plana razvoja podržavaju projekti Nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja EU“ i „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“, koje sprovodi GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju.

Oba projekta finansira Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Nemačke, dok drugi projekat sufinansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Na internet stranici planrazvojaapv.rs dostupni su i dokumenti iz oblasti društvenog razvoja, životne sredine, ekonomskog razvoja i infrastrukture, koji sadrže podatke i zaključke o stanju u ovim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari