Počela rekonstrukcija Dunavskog parka 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Rekonstrukcija Dunavskog parka počela je danas postavljanjem zaštitne ograde oko onih delova na kojima će se odvijati radovi. Za radove je opredeljeno nešto više od 121 milion dinara.

Planirana je obnova svih staza i prilaza na površini od 6.209 kvadrata , dok će dečije igralište biti rekonstruisano i prošireno sa pet novih sprava za igranje. Takođe, planirano je postavljanje nove česme, 250 metara ograde oko dela parka.

Uz farbanje postojećih i postavljanje novih, nakon rekonstrukcije u parku treba da bude ukupno 180 klupa, kao i 56 kanti za otpatke, a postojećih 35 kandelabera biće renovirani.

Iz gradskog zelenila su istakli da će se radovi odvijati na način da ne ometaju kretanje građana i pristup osobama sa invaliditetom.

Prošle godine u tom parku je, prema rečima direktora Zelenila Miloša Egića, izgrađen zalivni sistem kap po kap, te da se zelenilo održava u saradnji sa Savetom za ozelenjavanje grada i naučnicima sa Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.

Najavljeno je da uskoro treba da krene uređivanje Futoškog parka, u kojem je, uz Limanski park i park na Bulevaru Evrope postavljen novi zalivni sistem, kao i gradnja tri nove parkovske površine.

Dunavski park je najstariji park u Novom Sadu, koji je oivičen Dunavskom ulicom, Bulevarom Mihajla Pupina i Dunavom. Prostire se na šest hektara, a njegovo podizanje započeto je 1895. godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari