Koncertom učesnika iz inostranstva, na platou ispred Doma kulture, u Prijepolju je sinoć počela međunarodna manifestacija narodnog stvaralaštva „Mostovi Balkana“.

Publici će se predstaviti 28 učesnika, folklornih ansambala, pevačkih grupa i instrumentalista iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Makedonije i Albanije.

– Ovo su sedmi „Mostovi Balkana“ i nastavak su manifestacije „Sopotnički izvori“, koja je trajala 13 godina i okupljala je folklorna društva, pevačke grupe i instrumentaliste iz Srbije. Zbog velikog interesovanja van granica zemlje, došli smo na ideju da organizujemo međunarodnu smotru pod sadašnjim nazivom – objašnjava v.d. direktora prijepoljskog Doma kulture Ljubiša Savković.

„Mostovi Balkana“ zvanično počinju danas defileom svih učesnika u selu Jabuka, na tromeđi Srbije, Crne Gore i BiH. Program će se odvijati na više pozornica u tom selu, a u muzeju „Boško Buha“ biće otvorena izložba predmeta tradicionalne kulture.

Organizator ove međunarodne manifestacije je Dom kulture u Prijepolju, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Srbije. Za „Mostove Balkana“ obezbeđeno je milion dinara, u kojem nadležno ministarstvo učestvuje sa 100.000 dinara. Smotra narodnog stvaralaštva balkanskih naroda završava se večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari