U Bjalistoku na istoku Poljske juče je počelo suđenje „poljskom Friclu“, Kšištofu B. (46) koji je šest godina zlostavljao i silovao svoju ćerku. Suđenje je zatvoreno za javnost, a sud je na početku procesa odlučio da mediji ne smeju da objavljuju ni snimke optuženih sa suđenja niti porodice, niti da daju podatke o njima, imajući u vidu psihičko stanje porodice, pre svega maloletnog brata zlostavljane devojke.

 Više od šest godina, do njene 21. godine, otac je držao svoju ćerku kao seksualnu robinju, a svoju suprugu i sina je pretnjama da će ih sve poubijati zastrašio da se nikome ne požale. Sve je otkriveno septembra prošle godine, kada su majka i zlostavljana ćerka zajedno sve prijavile policiji.

Monstrum iz Šemjatiča, kako su ga odmah nazvali mediji, naterao je ćerku da se po porođaju odrekne oba deteta a kada je jednom pokušala da se izbavi pakla i pobegne kod jednog mladića, silom ju je, uz pomoć brata, vratio natrag. „Ne mislim da se za takve individue, takve kreature uopšte može upotrebiti pojam čovek“, kazao je povodom tog slučaja poljski premijer Donald Tusk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari