Počelo suđenje Vladimiru Polovini 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Pred Osnovnim sudom u Subotici danas je počelo suđenje Vladimiru Polovini, asistentu na Građevinskom fakultetu u Beogradu i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke u Subotici.

Tužilaštvo Polovinu tereti za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, piše Slobodna Subotica.

Polovina je u žižu javnosti dospeo krajem avgusta 2017. godine kada je centar Subotice izlepio plakatima „Bogdane Bog je ljut“, nakon čega mu je gradonačelnik Bogdan Laban uputio niz besprizornih pretnji, praćenih najvulgarnijim rečima, a ljudi iz Labanovog obezbeđanja su mu zadali više udaraca.

Polovina je napad, u kojem mu se preti betonskim cipelama i čupanjem grkljana, dokumentovao audio zapisom koji je i dalje dostupan na internetu.

Odmah nakon napada na Polovinu, Osnovno tužilaštvo u Subotici Bogdanu Labanu je ponudilo nagodbu, primenjujući princip oportuniteta. Laban je prihvatio ponudu tužilaštva i platio kaznu u iznosu od sto hiljada dinara, u zamenu za priznanje krivice.

Prema nezvaničnim informacijama, vinovnici fizičkog napada na Polovinu ekspresno su kažnjeni u prekršajnom postupku, čime je, praktično, onemogućeno da za napad na Polovinu odgovaraju krivično.

Na podizanje optužnice protiv Polovine tužilaštvo je čekalo skoro dve godine. U međuvremenu tužilac je, takođe po principu primene oportuniteta, Polovini ponudio da, u zamenu za priznanje krivice za krivično delo proganjanja Bogdana Labana, plati kaznu od 20 hiljada dinara, što je Polovina odbio.

Na današnjem pripremnom ročištu nisu se pojavili ni Bogdan Laban, kao oštećeni, ni njegov advokat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari