Počinje izgradnja novog vrtića na Grbavici u Novom Sadu: Radovi vredni skoro 300 miliona dinara 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je kamen temeljac za izgradnju novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Grbavici koji će se nalaziti na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara.

Vrtić će imate prizemlje i sprat, a radovi na rušenju postojećih objekata na toj parceli su počeli sredinom decembra prošle godine sa rokom za izvođenje od 365 dana.

U okviru projekta biće uređeno i dvorište sa dečijim igralištem i urbanim mobilijarom, pri čemu će biti očuvano zdravo postojeće rastinje i zasađeno novo. Ukupna neto površina objekta je 1324 metara kvadratnih, dok je ukupna bruto površina 1540 metara kvadratnih.

„Na radost svih nas, a najviše na radost roditelja i dece sa Grbavice, započinjemo izgradnju još jednog vrtića PU „Radosno detinjstvo“. Predviđeno je da radovi na izgradnji, za koje iz budžeta Grada izdvajamo 298 miliona dinara, budu završeni do kraja ove godine. Izgradnja ovog, 77. po redu vrtića „Radosnog detinjstva“ omogućiće prijem još 225 dece. Time smo sve bliži cilju da liste čekanja postanu prošlost“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

U proteklih deset godina izgrađeno je šest novih, a sanirano, dograđeno i rekonstuisano osam objekata.

Ove godine počeće sa radom i novi vrtić na Adicama koji će primiti još 250 dece, a radi se i dogradnja vrtića u Kovilju i rekonstrukcija vrtića na Klisanskom putu.

„Novi Sad, prvi grad u zemlji koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima „Radosnog detinjstva“, tako da se za 17 360 dece iz budžeta izdvaja 750 miliona dinara, kao i da Grad subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima, i to za 3700 dece, za šta se izdvaja 380 miliona dinara“, dodao je gradonačelnik.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari