Počinju radovi na javnoj rasveti u Karađorđevoj ulici u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

Radovi na postavljanju javne rasvete na rekonstruisanom parkingu u Karađorđevj ulici počeće u toku ove nedelje, piše portal Kolubarske.rs.

Ovu informaciju redakciji Kolubarskih potvrdili su u Gradskoj upravi.

Vrednost radova je 1.154.000 dinara sa PDV-om, a biće realizovani kroz investiciono održavanje javnog osvetljenja. Posao je na javnoj nabavci dobila firma „Procesor elektronika” za blizu 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić kaže da je izvođaču radova dat nalog za postavljanje javne rasvete, tako da se početak očekuje narednih dana.

Prema njegovim rečima, nova rasveta nije bila planirana projektom u okviru rekonstrukcije parkinga u Karađorđevoj ulici, ali je tokom radova utvrđeno da je potrebno postaviti novu, otuda ti radovi kasne u odnosu na rekonstrukciju saobraćajnica, trotoara, parking mesta, atmosferske kanalizacije – radova koji su završeni pre skoro mesec dana.

Što se tiče izgradnje i opremanja dečjeg igrališta, koje je projektom planirano u delu dvorišta ili parkinga na mestu nekadašnjeg košarkaškog igrališta, javna nabavka je završena, očekuje se isporuka sprava, a do kraja nedelje biće završeni radovi na postavljanju podloga, sprava i ograde.

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će znak kojim se zabranjuje parkiranje van obeleženih parking mesta biti postavljen i na parkingu u Karađorđevoj kako bi vozače rešili dileme da li je dozvoljeno ono što nije zabranjeno, kao i na pitanje da li postoji mogućnost da se jedan prolaz iz Karađorđeve ulice na parking koristi za ulaz, a drugi za izlaz čime bi se izbegle gužve i „čepovi” prilikom ulaska i izlaska automobila, u Odeljenju za građevinsko zemljiše i infrastrukturu novinarima Kolubarskih je rečeno da „to nije u njihovoj nadležnosti”.

Počinju radovi na javnoj rasveti u Karađorđevoj ulici u Valjevu 2
Buduće dečije igralište Foto: Kolubarske.rs

Portal Kolubarske.rs podseća da su pisali o tome da su radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj ulici (prekoputa sudova) završeni pre mesec dana, ali da nije urađeno sve što je planirano i najavljeno.

Tačnije rekonstruisane su saobraćajnice, trotoari, parking mesta, atmosferska kanalizacija, urađeni su temelji i elektroinstalacije, ali još uvek nisu postavljeni stubovi javne rasvete. Takođe, nije izgrađeno dečje igralište, niti su postavljene nove klupe.

Zbog čega svi radovi nisu završeni, a naročito zbog čega nije postavljena javna rasveta pa stanari šest meseci „bauljaju po mraku”, pitali su ih Kolubarskih nadležne u Gradskoj upravi, ali odgovore ni nakon sedam dana nisu dobili, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari