Podignuta optužnica protiv oca zlostavljane devojčice iz Mirijeva: Tužilaštvo će tražiti maksimalne kazne 1Foto: bg.vi.jt.rs

 

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv U. P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje. O ovom slučaju su, podsetimo, mediji nedavno izveštavali nakon što je policija u stanju osumnjičenog pronašla osmogodišnje dete u veoma lošem stanju.

U.P. se tereti da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke. On se istovremeno sumnjiči i da je emotivnu partnerku u kontinuitetu zastrašivao, pretio joj, vređao i držao zatvorenom.

Kako su istakli u tužilaštvu, oni su u toku istrage ispitali emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana, te je naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Podsetimo, nakon što je 24. marta policija izvršila pretres stana u beogradskom naselju Mirijevu i pronašla maloletno dete, raspisana je potraga za osumnjičenom. On je četiri dana kasnije pronađen i uhapšen, i od tada se nalazi u pritvoru.

“Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela”, istakli su u tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari