Pokrenuta istraga protiv više osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje lanca prostitucije u Beogradu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje lanca prostitucije u Beogradu, a po nalogu tužilaštva uhapšen je V. S.
Naredbom o sprovođenju istrage terete se U. P. i M. P, I. Z, V. S, S. L. i D. L, navedeno je u saopštenju VJT.

Oni se terete da su do 16. oktobra prošle godine žrtve dovodili u zabludu u cilju seksualne eksploatacije, tako što su na strani Seksi-adresar i Halo oglasi navodili da „zgodne, mlade maserke muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže“ na različitim lokacijama u gradu.

Sumnja se da su oni određivali cenu seksualnih usluga i da su oštećene morale da im daju 50 odsto zarade.

Sumnja se da je V. S. preko javnog profila na društvenoj mreži Instragram nudio posao u cilju zapošaljavanja novih „maserki“, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.

Tužilaštvo je navelo da je V. S. saslušan i da je negirao krivicu, a da je sudiji za prethodni postupak predloženo da mu odredi protivor da ne bi ponovio krivično delo.

Dodaje se da su U. P. i M. P. u bekstvu, da je I. Z. u pritvoru, dok se S. L. i D. L. brane sa slobode.

Istraga je, kako se navodi, pokrenuta nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima tužilaštvu dostavio podatke koje ukazuju na krivično delo trgovina ljudima prema jednoj oštećenoj.

Više javno tužilaštvo taj predmet je preuzelo od Trećeg osnovnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari