Pokret socijalista Novi Sad tužiće "učesnike divljaštva" 1foto: Arsenije Mandić

Novosadski odbor Pokreta socijalista najavio je da će tužiti građane koji su razbili prozore njihovih prostorija na bulevaru Mihajla Pupina, tokom protesta u subotu.

U saopštenju su istakli da su njihove prostorije demolirali „oni koji sebe zovu ekolozima i demokratama“, nazvavši demonstrante „uličarskim ološem“.

– Zeleni koji su hteli da puste crvenu krv dokazali su da ovo nema veze sa životnom sredinom nego sa politikom i zato Novosađani imaju razloga za strah, jer zbog svog mišljenja mogu biti pretučeni, a domovi napadnuti, istakli su iz Pokreta socijalista.

– Pokret socijalista će privatno tužiti sve organizatore i učesnike ovog divljaštva. Skupili smo obimnu dokumentaciju i krivične prijave su spremne. I sledeći vikend bićemo u našim prostorijama, bez straha pred anarhistima, fašistima, ligašima, tzv. antifama, đilasovcima, navijačima, antisrbima i antivakserima i svim ostalima koji su juče prebijali po gradu i napali naše sedište, istakli su iz Pokreta.

Prozori na prostorijama Pokreta socijalista na bulevaru Mihajla Pupina polomljeni su pred kraj jučerašnjeg protesta. U pitanju je jedan od nekoliko incidenata koji su obeležili jučerašnji dan. Novi protesti zakazani su za sledeću subotu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.