Pokret za preokret: Umesto rešavanja pitanja oštećenih zgrada u Kraljevu režim na opoziciju poslao interventnu policiju 1Foto: Pokret za preokret

Umesto rešavanja pitanja oštećenih zgrada u Kraljevu režim na opoziciju poslao interventnu policiju, navodi se u sapštenju Pokreta za preokret dostavljenom Danasu.

Kako se dodaje, današnja konferencija za štampu PZP, SSP i Pokreta za decentralizaciju povoodm regeneracije zgrada oštećenih u zemljotresu 2010. prekinuta je legitimisanjem učesnika konferencije od strane Interventne policije.

„Projekat urbane regeneracije stambenih jedinica u Dositejevoj ulici, oštećenih u zemljotresu 2010. godine u potpunosti stao, i stanari su zaboravljeni. Zgrade izgledaju kao da su pripremljene za snimanje horor filmova. Plafoni vise, fasade se obrušavaju, vide se instalacije, krovovi prokišnjavaju. Za prepucavanja između Grada Kraljeva i Vlade Republike Srbije stanari „Radničkih zgrada“ više nemaju strpljenja“, piše PZP.

Mikica Vučinić iz GO Pokreta za PREOKRET u Kraljevu ispred zgrada oštećenih u potresu rekao je da za 13 godina od početka projekta za rešavanje problema stanovanja, samo je jedna zgrada napravljena.

„Ostale čekaju rušenje. Tempom kojim SNS i nesposobni gradonačelnik Predrag Terzić realizuje projekat nije moguće rešiti ni za 40 godina. Ovo su potpuno neuslovne zgrade, nehumane ali i nebezbedne za život. Zahtevamo od gradonačelnika Predraga Terzića da hitno pristupi rešavanju pitanja zbrinjavanja stanara iz Dositejeve ulice kroz privremene, uslovne smeštaje, jer zimske prilike stanari ne smeju čekati u ruševinama od zgrada“, izjavio je on, a prenosi PZP.

Prema njegovim rečima, gradonačelnik Predrag Terzić nije našao za shodno da se obrati i razgovara sa stanarima Dositejeve ulice br. 48, ali je poslao interventnu policiju kako bi prekinuo konferenciju za štampu i legitimisao učesnike konferencije Pokreta za preokret, SSP i Pokreta za decentralizaciju.

„Ovo je do sada neviđeni pritisak na opoziciju u Kraljevu“, zaključio je Vučinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari