Pokušaj unošenja spokoja u nemirne duše

Ljudi, sećanja - Zlatko Kramarić

Ostavite komentar


  1. Poruka profesoru, u vreme kad se Tesla rodio nije postojala drzava Hrvatska vec Austro-Ugarska monarhija, dočim Tesla nikako nije mogao biti Hrvatski drzavljanin.

    1. @Jovana @Les miserables

      Nikola Tesla je – kada bi uopšte govorio o tim nebitnim stvarima – sebe odredio kao Srbina ali Hrvatsku svojom domovinom.

      Josip Ruđer Bošković, pak, bio je rodom Dubrovčanin, vaspitanjem i obrazovanjem pravi Evropljanin, jezuitski sveštenik, a uvek je sa žarom pozdravljao i pomagao hrvatske borce za nacionalno samoopredeljenje.

      Kao što rekoh, sva ta prebrojavanja krvnih zrnaca ništa ne vrede. Budimo umesto toga zadovoljni što su takvi ljudi potekli baš sa Balkana i govorili jezikom upravo naših predaka.

      Srdačno.

  2. Bio sam vojnik JNA 91. u Hrvatskoj. Daleko je od istine da je JNA imala neki plan i da su oficiri Srpske nacionalnosti imali neku teoriju zavere. U glavnom su svi bili prokumunisticki orjentisani, i samo su gledali da se sto bolje izlaktaju za cinove i polozaje. Rat su docekali zbunjeni, uplaseni i nespremni. Svi od najvisih do najnizih oficira nisu bili sigurni u svoju ulogu na pocetku rata. Da nisam licno doziveo mozda bi i mislio drugacije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.