Polako opada broj novoobolelih u Vojvodini 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano nešto manje 1.151 (1.172 juče) novih slučajeva zaraze korona virusom. U strukturi novih slučajeva 997 je dokazano brzim antigenskim testom.

Ovi pacijenti, predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 312 238, što je manje nego dan ranije (312) među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina, ističe Institut.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 21.383. Najvviše u Novom Sadu, 5.146, u Pančevu više od 1.500, u Subotici i Zrenjaninu više od 1.300. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Na teritoriji 44 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna, a samo u Titelu kao nepovoljna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari