Polemika oko predloga Vladete Jankovića: „Beograd ima većih problema od spomenika Nemanji“

Različiti pogledi na ideju kandidata udružene opozicije za gradonačelnika Beograda da se "Stefan Nemanja" izmesti iz centra

Ostavite komentar


  1. Predlozi Vladete Jankovica dati u Utisku nedelje su veoma skromni, a govore o potpunoj nepripremljenosti za tako odgovoran posao.
    A zatim i gaf oko predlaganja Bakica za saradnika, na sta mu ovaj odgovara da se jos ne zna ko ce biti na celu Grada. Vrtic

  2. I Novak je najbolji teniser na svetu pa ga 20 posto građana Srbije nevoli, tako je to i sa spomenikom.Postojala je neka etička komisija koja je odobrila dimenzije i mesto.Možda nisu Novakove veličine u svom poslu ali su valjda školovani dovoljno da ne promaše toliko, da bi sada neko da seče spomenik, kako bi neko lečio komplekse.Politika „školovanih“, da je sve što radi ova vlast katastrofa, nikad neće da sruši postojeću.Ono što smo slušali u utisku nedelje, ne uliva ni najmanje nade da ce nesto po njih pozitvno da se desi.

  3. Grad Beograd nije bazen u rezidenciji u Londonu. Ne upravlja se isto. A steta od nerada ili loseg rada je nemerljivo veca.

  4. Po mom tumacenju politike u Srbiji, pocetak kampanje od strane g. Vladete Jankovica je In Medias Res.

  5. Ne mogu da se pomirim sa tim da će ovakav spomenik ostati ovakav kakav jeste.
    Ovo je sramota za Beograd.
    Sramota za Nemanju.

  6. PS. Oduševljena sam idejom da se vrati železnička stanica što je po stručnjacima sasvim moguće. Moramo poštovati istoriju ovog grada, nije Beograd od juče.

  7. Pustite spomenik neka bude svedok jednog vremena – zato spomenici i služe.
    Ima mnogo bitnijih stvari.
    A ideja o vraćanju železničke stanice!
    Nisam stručnjak, ali ako će spomenikom i vraćanjem železničke stanice da se bavi nova uprava iz redova opozicije onda gospodo neka Vučić i njegovi ostanu još malo na vlasti.
    Stvarno nama nema spasa

  8. Stefan Nemanja kolonijalni spomenik??? Šta sve neću pročitati… Pošto je u svetu trend skidanja spomenika ljudi koji su stvarno držali kolonije ili robove, sad se i tom trendu moramo slepo pridružiti iako apsolutno nema nikakvog smisla unutar naše istorije?? Dajte ljudi, opametite se i ne lupajte gluposti. Opozicija nažalost sama sebe konstantno uništava glupim izjavama. Ostadoše mi još samo par imena da se u njih uzdam

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.