Policija Kosova uhapsila četiri osobe zbog trgovine organima

Ostavite komentar


  1. Kad ce ta POLICIJA sa Kosova i Metohije da zadje malo i u centralnu Srbiju, pa da pohapsi vise osoba u jednom novom Klinickom centru i jednom dobro renoviranom Urgentnom centru, zbog istog krivicnog dela.
    Ne znam da li su tacne, ali postoje procene nekih NVO koje se bave ovim, da se godisnje u Srbiji otme oko 3000 ljudi radi trgovine organima. Iza tog posla stoji farmaceutska mafija iz Amerike, koja po istim tim procenama samo od nezakonitog oduzimanja odrgana nasim ljudima godisnje zaradi oko MILIJARDU I PO evra, dok nasa mafija koja ucestvuje u ovom poslu prihoduje 300.000 miliona evra. Naravno tu nema direktnih transakcija u kesu, vec se roba razmenjuje za robu, to jest organi za drogu i oruzje, a opijati za nekretnine, zemljiste i firme itd. sve do zlata i dragog kamenja, koje se kasnije transferise u neke novcane transakcije ili velika placanja.
    Medjutim, za sada ni Interpol, ni Europol, ni FBI, ni MUP Srbije nisu se ozbiljnije pozabavili ovim kriminalom, mada to traje vec 27 godina. Jos od pocetka rata u bivsoj SFRJ. bitke za Vukovar, preko Srebrenice, pa sve do danas kada zvanicno nema ratnih dejstava, ali se u ovommiru zivi opasnije nego za vreme rata, jer je mafija nastavila da radi sve onio sto je radila i u ratu.

    1. @Dejan Stanojlović***Jedno logično pitanje: Gde završi tih 3000 otetih?Na groblju,a rodbina ne prijavljuje „nestanak“? U tom slučaju bi svaki grobar primetio hiruršku intervenciju na pokojniku.Ta cifra otetih je prevelika i za USA.Pre će biti da se radi o dobrovoljnoj trgovini siromašnih i privatnih klinika,za velike pare. I onaj Turčin Somnez je osuđen,ali ne za otmice već za nelegalnu trgovinu.Otprilike,klinike gde su rađene takve operacije nisu plaćale dogovorenu sumu siromašnim dobrovoljnim davaocima iz rusije,Moldavije,Turske…Sa onim u vezi rata u SFRJ se donekle slažem,samo što su problemi kod presađivanja organa: strogi uslovi gde se rade intervencije,transport organa i vreme za operaciju.Dik Marti je izneo svoje pretpostavke pre ne znam koliko godina,a gde su dokazi?Možda je famozna „Žuta kuća“ bila ratna bolnica za ranjene sa Kosova? Moguće?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.