Policija na Kosovu potvrdila kamenovanje autobusa 1Foto: N1/arhiva

Kosovska policija danas je potvrdila da je u sredu uveče u regionu južnog dela Mitrovice kamenovan autobus firme 31. maj iz Osojana, koji saobraća na relaciji Beograd-Osojane-Klina-Goraždevac, prenosi KoSSev.

Prema njihovim navodima, kamenovanje autobus je policiji prijavio vozač.

„Prijavio je da mu je na putu u Mitrovici, dok je upravljao autobusom RKS registarskih oznaka, oštećeno prozorsko okno, a nije bilo izveštaja o povređenima“, preciziraju iz policije regiona Južna Mitrovica u odgovoru za KoSSev.

Dodaju da je tužilac predložio da se pokrene postupak zbog imovinske štete.

Ranije danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM je saopštila da je u autobusu bilo oko 30 putnika, među kojima je bilo i dece.

„Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba“, navodi se u saopštenju i dodaje da to dovodi do „miniranja napora da se problemi u pokrajini rešavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način“.

U saopštenju se dodaje da je sada vidljivo da se radi o „ogranizovanom teroru kojim se preti našim građanima u pokrajini“ i ukazuje da takvi potezi mogu imati dalekosežne posledice i ne mogu nijednoj strani da donesu dobro.

„Zato zahtevamo od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na KiM i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade i incidente usmerene prema srpskom narodu u pokrajini pokažu da su iskreno na strani mira“, zaključuje se u saopštanju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari