Jučerašnja prepodnevna dojava o četiri podmetnute bombe u Pirotu bila je lažna, rekao je medija šef Odseka opšteg kriminaliteta u Policijskoj upravi u Pirotu Dragan Stefanović. On je zamolio sve građane koji znaju bilo šta u vezi s dojavom da se obrate policiji. „U toku su intenzivne aktivnosti na pronalaženju nepoznatog izvršioca ovog teškog krivičnog dela.

Jučerašnja prepodnevna dojava o četiri podmetnute bombe u Pirotu bila je lažna, rekao je medija šef Odseka opšteg kriminaliteta u Policijskoj upravi u Pirotu Dragan Stefanović. On je zamolio sve građane koji znaju bilo šta u vezi s dojavom da se obrate policiji. „U toku su intenzivne aktivnosti na pronalaženju nepoznatog izvršioca ovog teškog krivičnog dela. Na ozbiljnom smo tragu i mislim da ćemo uskoro doći do njega“, rekao je Stefanović.
On je apelovao i na sud da što pre reši slučaj optuženog da je prošle godine uputio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Suda. „Slučaj bi trebalo da se okonča i lice kazni kako bi se sprečile upravo ovakve nemile pojave“, rekao je on.
U redakciju pirotskog nedeljnika „Pirotske novine“ juče oko 10 sati stigla je dojava da će eksplodirati četiri bombe postavljene u zgradama Opštine, Opštinskog i Okružnog suda, Osnovne škole „Osmi septembar“ i Domu kulture. Redakciji se telefonom javio muški glas, predstavio se kao komandant „bugarske oslobodilačke armije za pirotski rejon“ i rekao da će bombe eksplodirati u 11 sati. Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić je rekao medijima da je ova lažna dojava o podmetnutim bombama uznemirila građane grada koji je do sada bio miran. On zahteva da se počinilac ovog dela što pre otkrije i kazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari