Policija najavila pojačanu kontrolu saobraćaja u Majdanpeku 1Foto: N. K.

Tokom predstojećeg vikenda pripadnici MUP-a Srbije nastaviće kontinuirano sprovođenje mera pojačane kontrole saobraćaja. Kontrola će kako najavljuju iz MUP-a, prvenstveno biti usmerena na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima, ali i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka.

S obzirom na to da smo u periodu godine kada su obdanice znatno kraće, a česta je pojava magle i smanjene vidlјivosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da voze sa naročitom opreznošću, pogotovo na putevima u blizini naselјenih mesta.

Podsećaju i da pešaci imaju obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselјa noću i u uslovima smanjene vidlјivosti zbog vremenskih uslova, budu osvetlјeni ili označeni fluorescentnim materijalom.

Upozoravaju da je od početka novembra, u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 12 pešaka, od čega devet njih u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidlјivosti.

„U Srbiji se tokom prethodnih dana dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su dva pešaka smrtno stradala, a više njih zadobilo telesne povrede. Dva pešaka 30. novembra poginula u nezgodama koje su se dogodile na teritoriji Sremske Mitrovice, pri čemu su se u oba slučaja pešaci kretali neosvetlјenim delom kolovoza. U Beogradu su dva deteta, starosti 7 i 13 godina, zadobila telesne povrede u saobraćajnim nezgodama prilikom prelaska kolovoza“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog mogućnosti pojave leda i poledice na kolovozu, podsećaju vozače i na obavezu da vozila u takvim uslovima stanja puta moraju biti opremlјena pneumaticima za zimsku upotrebu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari