Policija od početka godine u Južnobačkom okrugu zaplenila 54,5 kilograma droge 1Foto: N. K.

Policija je u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine, na području Južnobačkog okruga, evidentirala 7.794 krivična dela iz svih oblasti kriminaliteta, a zbog sumnje da su učinili neko krivično delo, nadležnim tužilaštvima prijavljeno je više od 3.700 lica, saopšteno je danas iz policije.

U pomenutom periodu otkriveno je 678 krivičnih dela iz oblasti suzbijanja trgovine narkoticima, a zaplenjen je 54,521 kilogram opojne droge.

Kako se precizira, 86 odsto počinilaca su muškarci uzrasta od 21 do 40 godina, dok oko 10 odsto osumnjičenih pripada kategoriji maloletnih lica.

„Evidentiran je porast krivičnih dela nasilje u porodici, zabeleženo je manje krivičnih dela protiv polne slobode i dvostruko manje krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. U prvih devet meseci ove godine, otkriveno je dvostruko više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, za koja su podnete krivične prijave protiv 57 osumnjičenih“, precizirano je.

Takođe, od januara do oktobra na području Južnobačkog okruga zabeleženo je više krivičnih dela u školama i njihovom okruženju, a samo u maju su prijavljene anonimne dojave o postavljenim bombama u više od pedeset škola.

Precizira se i da je oko 75 odsto svih krivičnih dela opšteg kriminaliteta, kao i prethodnih godina, počinjeno na području Grada Novog Sada.

Sem teritorije Grada Novog Sada, Policijska uprava, kao druga po veličini u Srbiji, obuhvata i jedanaest opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari