Policija: U oktobru u Čačku smanjen broj krivičnih dela i povećan broj saobraćajnih nezgoda 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Policijska uprava u Čačku saopštila je danas da je u oktobru smanjen broj krivičnih dela u odnosu na isti period prošle godine, dok je evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda.

U oktobru ove godine na području Čačka evidentirano je ukupno 110 krivičnih dela, što je za oko 60 odsto manje u odnosu na oktobar 2022. godine, kada je evidentirano 161 krivično delo.

„Policija je u oktobru zaplenila oko 40 grama kokaina i manju količinu različitih opijata“, navodi se u saopštenju.

Tokom oktobra na putevima na području Čačka dogodilo se 57 saobraćajnih nezgoda, što je za sedam više u odnosu na isti mesec 2022.

U kontroli saobraćaja u oktobru otkrivena su 3.544 prekršaja, od kojih je najviše bilo prekršaja nedozvoljene brzine kretanja – 961, 728 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 319 prekršaja korišćenja telefona u toku vožnje.

Čačanska policija je u oktobru otkrila 263 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila i 183 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

U toku oktobra ove godine izdato je 165 odobrenja za privremeni boravak stranim državljanima u Čačku, od kojih najviše za državljane Kine i Turske, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari