Policija uhapsila dva učesnika ekološkog protesta u Nišu zbog “nasilničkog ponašanja” 1Foto: Vesna Torović

Pripadnici niške uhapsili su J. A. (1994) i I. S. (1970) zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na današnjem ekološkom protestu u Nišu.

U saopštenju MUP-a se navodi da se J. A, iz Niša, sumnjiči da se danas, u Ulici Vojvode Mišića, verbalno sukobio sa vozačem automobila koji se kretao kolovozom i kome nije dozvolio da prođe, a zatim ga rukom udario u glavu.

Policija je uhapsila i I. S, takođe iz Niša, koji se sumnjiči da se u Bulevaru Nemanjića na isti način sukobio sa drugim vozačem i takođe ga rukom ga udario u glavu.

Osumnjičenima je po nalogu niškog Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

Po nalogu niškog OJT policija će podneti krivičnu prijavu i protiv mladića (26) iz Kruševca zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na taj način što je rukom polomio bočno staklo na jednom putničkom automobilu.

Izvešači sa protesta u Nišu su, inače, prisustvovali incidentima u kojima su i vozači koji su pokušavali da prođu kroz kolonu ili okupljene udarili demonstranta ili ih očešali vozilom, ali u saopštenju MUP-a se ovi slučajevi ne pominju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari