Policijski sindikat Srbije: Ispred Policijske uprave Bor presretnut i napadnut pripadnik kriminalističke policije 1Foto: Sajt MUP

Ispred Policijske uprave u Boru presretnut je i napadnut V. P, pripadnik Odeljenja kriminalističke policije, saopštio je danas Policijski sindikat Srbije (PSS).

„V.P. je sačekao i napao Nemanja R, osoba od ranije poznata po izvršenju krivičnih dela, kao što su dilovanje narkotika i nasilničko ponašanje. Nemanja R. je ispred policijske stanice prišao V. P. i počeo da ga vređa, napada, preti da će mu organizovati sačekušu, govoreći policajcu da će izgubiti posao, verovatno samo zato što upravo radi odgovorno svoj posao u kriminalističkoj policiji“, navodi se u saopštenju.

PSS navodi da je policajac V. P. nakon toga Nemanju R. priveo u službene prostorije, odakle je o incidentu obavešten tužilac u Boru, koji je napad kvalifikovao kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Napadaču je potom određeno policijsko zadržavanje.

Neverovatno je da se kriminalci usuđuju da napadaju policajce, pa makar i verbalno, bukvalno ispred policijskih stanica, samo zato što rade svoj posao. Nadamo se da ovaj novi u nizu napada na policajce neće proći sa blagom kaznom ili oportunitetom, jer upravo nekažnjavanje ili minimalne kazne kriminalcima za napade na policajce, dovode do toga da se stvara veliki pritisak na policajce i njihov rad“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik PSS Veljko Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari