Za poboljšanje vodosnabdevanja u Somboru Evropska unija izdvojiće 500.000 evra, a donacija od 2,5 miliona evra namenjena je za revitalizaciju daljinskog grejanja. Ovo je izjavio dr Andreas Cobel, ambasador SR Nemačke u Beogradu prilikom jučerašnje posete Somboru. Ambasador dr Cobel najavio je pomoć za još nekoliko manjih projekata, a u oblasti kulture pomoć Gradskoj biblioteci, finansiranje kurseva za usavršavanje i učenje jezika.

Za poboljšanje vodosnabdevanja u Somboru Evropska unija izdvojiće 500.000 evra, a donacija od 2,5 miliona evra namenjena je za revitalizaciju daljinskog grejanja. Ovo je izjavio dr Andreas Cobel, ambasador SR Nemačke u Beogradu prilikom jučerašnje posete Somboru. Ambasador dr Cobel najavio je pomoć za još nekoliko manjih projekata, a u oblasti kulture pomoć Gradskoj biblioteci, finansiranje kurseva za usavršavanje i učenje jezika. On je podsetio da je EU već učestvovala u realizaciji niz projekata u Somboru, među njima su poboljšanje ulične rasvete, pomoć bolnicama i školama, razvoju turizma, međugraničnoj saradnji.
Jan Pšenica, zamenik ambasadora Slovačke u Beogradu, istakao je juče da će njegova zemlja pomoći revitalizaciju toplovoda u Somboru, te da iskustva Slovačke mogu pomoći Srbiji za ulazak u EU. Ambasadori Nemačke i Poljske posetili su Regionalnu agenciju za mala i srednja preduzeća, Gradsku biblioteku, Galeriju Milan Konjović, a dr Cobel je studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru održao predavanje na temu Evropa, evropske vrednosti i proces ujedinjavanja Evrope kao sastavni deo nastavnog programa, a sastao se i sa predstavnicima nemačke manjine i nemačkih udruženja u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari