Ponoš: Legalizacija marihuane bila biznis plan vlasti, neko je ranije počeo uzgoj na Jovanjici 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je večeras da je vlast još pre tri godine planirala da legalizuje marihuanu i da je to „biznis priča“ u kojoj su dozvole za proizvodnju marihuane bile namenjene biranim ponuđačima, a onda se „neko ranije upustio u trku“ i počeo da gaji marihuanu na „Jovanjici“ da bi se uzelo malo više para i finansirale paradržavne aktivnosti.

„Sada je vlasnik ’Jovanjice’ Predrag Koluvija, koji je izvršilac posla, izvučen na površinu i brani ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali se postavlja pitanje koliko još ima takvih plantaža i pozivam sve da se time pozabave. Na koliko se još plantaža stresira konoplja da bi joj se u finalnoj fazi sazrevanja povećao nivo THC-a“, rekao je Ponoš za Newsmax Adria.

Ponoš je istakao da su se međusobno posvađali članovi ekipe koja je delila sve u životu – imetke, stanove, novčanike i žene, i sada su im svi krivi, a to nema nikakve veze sa opozicijom.

On je dodao da se upravo odvija „Vučićeva varijanta Četvrtog plenuma SKJ, poznatijeg kao Brionski plenum, na kojem je Josip Broz Tito smenio Aleksandra Rankovića sa čela Udbe zbog „afere prisluškivanje“.

„Vučić misli da njegovi napadi na opoziciju više ne privlače toliku pažnju i odlučio je da ’reguliše’ one sa kojima ima problem i koji su pobrljavili. Neki su dobili posao sa marihuanom, neki su bili zaduženi za šverc cigareta od Crne Gore do jedne države EU i ti prevozi su bili zaštićeni. Sada su se malo podžapali i Vučić se bavi regulisanjem te situacije“, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da je pojavljivanje načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Tomislava Radovanovića „obučenog sa dva ulara oko glave samo još jedan dokaz da živimo u rijalitiju, u kojem Radovanović dođe kao žena s bradom“.

„Kada se Vučić javlja iz Dubaija i brani Koluviju, a Nebojša Stefanović iz Doma vojske ili Aleksandar Vulin iz MUP-a, to znači da mi plaćamo njima nastup u rijalitiju u kojem živimo. Jedino se Vladimir Đukanović kao Koluvijin advokat javio iz njegove kuće o njegovom trošku“, rekao je Ponoš.

Ponoš je odbacio navode predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da su Narodna stranka i njen potpredsednik Miroslav Aleksić na vezi sa Stefanovićem, i dodao da „obračun unutar režima nema veze sa opozicijom“.

Ponoš je istakao da bi opozicija i drugi važni akteri sada trebalo da se dogovore da li će izaći na izbore ili ih bojkotovati i da će zajedno uraditi sve o čemu se dogovore.

„Ili idemo zajedno na izbore ili idemo zajedno u bojkot. Ako bilo šta radimo pojedinačno, onda je to odlazak po malo pomija kod Vučića“, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da stvari idu u dobrom smeru i da tri ključna faktora u opoziciji – Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka – pokazuju volju da se ide u tom smeru.

„Mi ne zagovaramo ekskluzivitet te tri stranke, ali nema jedinstva opozicije ako jedna od njih nije tu. Ako smo mi zajedno, onda je veća šansa da i ostali bez podozrenja pristupe opozicionom bloku. Niko tu nema pravo da daje rokove i odriče opozicioni status nekome tek tako. Stvari se rešavaju u hodu, neke su se same rešile, a neke je rešio Vučić“, rekao je Ponoš.

Upitan o spekulacijama da bi on mogao da bude predsednički kandidat opozicije, Ponoš je odgovorio da o tome nije bilo razgovora, jer je rano, i dodao da bi opozicija prvo trebalo da se dogovori da traži zajedničkog kandidata.

„Rekao sam da bih u tom slučaju razmislio da li da moje ime ide u šešir sa imenima u odnosu na koja će se obavljati istraživanja javnog mnjenja. Ništa dalje od toga. Nije još vreme za to, to nije posao u koji bi trebalo uskakati. Ko god da bude kandidat, zateći će razvaljenu zemlju“, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari