Popis stanovništva od 1. do 31. oktobra: Uvodi se jedno novo pitanje za muškarce

Ostavite komentar


  1. Spremaju nam se novi veci porezi od 2023,2024 kada se obrade podaci, uz pomoc EU koja nam finsira popis, pitanjima da li zgrada ima lift, ostave, podrume…

  2. „Preliminarni rezlutati će biti objavljeni 30. novembra, a konačni rezultati planirani su od aprila 2023. do kraja maja 2024.“ Pobogu ljudi, u doba kompjutera i robota i veštačke inteligencije, uz „elektronski upitnik“, skoro dve godine. Koliko će to da nas košta? Punoooo. I eto odgovora zašto to toliko dugo traje.

  3. Šta znači prvo prikupiti podatke pa ih onda uneti. Zvuči na muljažu.

  4. Popis je kod nas odlozen zbog izbora…
    Sada ce se videti koliko nas u stvari ima…

  5. U Srbiji nema više od šest miliona stanovnika. Tu se naravno ne računaju oni koji su na radu u inostranstvu, ja ih znam bar deset, koji ne nameravaju da se vrate, a takvih će biti sve više. Zašto? Odgovor je jasan …..

  6. Gledao sam davno emisiju „Ključ“, Nataše Miljković na temu očinstva. Stručnjaci u studiju su bili izričiti da je jedina potvrda očinstva DNK test… Otuda pitanje biološkog broja dece muškaraca pri popisu gubi smisao

  7. Dok se elita bogati i krade(korupcija, od šverca,droge,poludivlje i divlje gradnje,nameštanja tendera i burazerske ekonomije,potplaćeno prvosudje i inspekcije) ne može se očekivati da narod bude savestan i prijavi sve što ima.
    Dakle borba protiv lopovskog sistema lopovskim metodama.

  8. Предлажем да се у попис уврсти питање: Да ли за српски у писању више користите азбуку или абецеду?
    Тако би први пут дошли до стварног стања и основа за поправљање страшног положаја дискриминисаних грађана за које никада нема уговора, упутстава, објашњења, декларација, програма, реклама и другог на званичном српском језику.

  9. ja i svi nasi koje znam koji zive preko i dalje se „vode“ kao da zive u Srbiji… daj Boze da nas ima 6 miliona

  10. Koliko će biti plaćeni popisivači? El. distribucija ne očitava el. brojila u Vojvođanskim opštinama (siguran sam u Zrenjaninu), zato što neće niko da piše stanje za 12 din/brojilu, a stvarno je i bedno za seoske sredine, gde popisivač treba da dođe do brojila (zvoni, viče, zapomaže, dolazi tri puta, ne zna čija je kuća, jer su izmešani sufiksi a,b,c…)!

  11. U vreme popisa, koliko se očekuje zaraženih na dnevnom nivou? Svi novinski tekstovi u to vreme najavljuju vrhunac zaraze…

  12. 5 e po stanovniku se dobija od EU i naše vlade, to je oko 30 Mil Eura. 15 000 popisivača puta 90 000 dinara ( Plata ),to je oko 12 mil e . Šta će biti sa ostatkom pitam se!

  13. Popisivači ne moraju ni da pitaju.Neka sami odgovore na pitanja.Ko garantuje tačnost podataka?

  14. Моја врата можете само пољубити. Попис, па онда иде већа глоба… Еве вам га…

  15. Zašto 90% srba koji žive na zapadu pljuju taj isti zapad kad dodju u Srb u posetu,veličaju Putina i rusko oružje,kritikuju Vučića za izdaju, a žene im se kunu u istog?

  16. Prvo pitanje glasi: kako će se popisivači idnetifikovati, odnosno dokazati da imaju ovlašćenje da to rade, da se ne bi desilo da nam kojekakvi ulaze u kuću?

  17. 5evra po poisanom stanovniku je lepa para,koliko li dobija popisivac po coveku rekli su od 5 do 10din
    Bas dobar tender za nekog

  18. @Саша ВЈ
    I azbuka i abeceda su zvanična pisma u Srbiji i koje se uče u školama. To što je neko patriotsko-nacionalno ostrašćen pa u tome vidi problem, to je druga stvar.

  19. da narod bojkotuje ovaj popis??? Koji inače i nema nikakvu svrhu i korist.

  20. Uvođenje u jaram i dalje traje….totalna kontrola stanovništva.
    S tim što će ovi naši napredni sigurno izmanipulisati podacima zarad nekih svojih planova i interesa.Elektronski je sve moguće, otvara se ogroman prostor za manipulacije!
    Toliko nepoverenje imam u ovu uništavačku vlast,da im neću dati ništa od podataka tako lako!Ima da in namučio,i ne znaju koliko!
    Sredstava iz budžeta malo sutra!
    Sve ćemo mi to platiti,i upis i dnevnice popisivača,koji će ,naravno,biti odabrani članovi SNS sekte.

  21. Nece nas na popisu biti ni 5.5 miliona… Narod zasluzeno ODUMIRE I BEZI

  22. Eto, prema komentarima se vidi koliko naše stanovništvo ne veruje vlastima. Od običnog popisa pravi se zamešateljstvo. Npr. u Hrvatskoj je omogućeno da se na obrascima „on line“ sami građani popišu, a samo kod onih koji to nisu učinili, dolazili su popisivači. Interesantno će biti i kako će se popisati i tretirati stanovnici Srbije koji i dalje imaju ovde prebivalište, a godinama žive i rade u inostranstvu.

  23. Popisivači trebaju da imaju internet što znači da će u svoje prenosne računare unositi podatke o nama, pa to je tragično. Mislim da bi popis trebao da izvrši MUP Republike Srbije. Znam da niko nema pozitivno mišljenje o njima, znam da su prihvatili način života snađi se, ali opet mi je to prihvatljivija metoda nego da mi neko bolesnik ili idiot ulazi u stan ili kuću!! I na kraju to nebi koštalo ništa a ne 5 evra po glavi. Ima li išta da se uradi a da se lopovi iz vlasti ne ugrade u to!???

  24. Ovi srbi nisu mormalni.
    Svemu nadju mani i u sve se razumeju.
    A zadnji u evropi po svemu.Nemaju dva zuba u glavi a pametuju.

  25. Ako je popis stanovnistva sta ga briga za zgrade i koliko ko ima bioloske dece ti ides od vrata do vrata i tu popisujes stanovnike moze li neko da objasni cega je stvarno popis

  26. To nije obavezno i ne moramo nikoga pustati u kucu i odgovarati na pitanja..

  27. Do ulaznih vrata moze da udje popisivac alii, dalje nece moci..da mi unosi neku bolestinu kada ide kod svih, taj film nece da se gleda.
    A o rezultatima posle godinu dana u eri racunarstva i zacetka vestacke inteligencije je smesno i govoriti

  28. Zašto da dolazi popisivači od vrata do vrata uredu gde neko nema računar, mislim da bi bilo u redu da se sami prijavilo na sajt i ostavimo sami podatke bez popisivači.Znači imam rok do 31 oktobra da popunim upitnik i to je to!

  29. Da se vidi koliko smo u manjku posle vakcine

  30. Porezi su do sada bili smešno mali, pa opet pojedini nisu plaćali

  31. Ima svrhu popis za vlast sad ce da oporezuju sve i svasta jel videli da mogu sve da rade zatvorili sve fabrike unistili sve kaznjavaju narod otimaju Im kuce stanove zemlju legalno narod cuti ne moze vise ovako zasto covek koji je kupio Stan ili napravio kucu da bi tu ziveo da placa porez zasto da bi ovi sto su na vlasti ziveli dobro epa ako je narod pametan I slozan nece moci vise da otimate

  32. Имамо више гласача него становника у Србији!

  33. Zbog toga se ocekuje veliki broj kovid zarazenih,a, it propao totalno, niko ne spominje,a

  34. Ne pitam nikoga nepoznatog u stan! Otkud znam kako neko može da se predstavi a i briga me za njihov popis!

  35. Ima me u SUP I U zavod stastike, kao i stambenom. Nemaju potrebu dolaska na mojim vratima, ne želim da me ova vlast legitimiše, ZAOBIĐITE ME.

  36. Posle svega sto su nam radili i sto sami sebi radimo, bice dobro ako nas je i 5 miliona ostalo. Dokle moj narode?

  37. A zašto popis kad u Policijskoj upravi na osnovu izdatih ličnih karata moze da se utvrdi broj stanovnika na datoj adresi. Takođe za broj novorodjenih postoje podaci u gradskim opštinama. U Poreskim upravama takođe postoje ostali podaci itd.

  38. E bas jedva cekam da cujem koliko nas je.
    Ps. Nije mi zao sto nestajemo

  39. MMF finansira totalnu kontrolu i upis svake parcele nase Srbije i njenu trzisnu vrednost. Dakle,ima uvid u vrednost nase zemlje. Prati aktivno sve transakcije novca i promene vlasnistva nad zemljom. To znam 100% sa sigurnoscu, imao sam prilike da cuvam nase izdajnike dok su radili na kompjuterima sav taj posao legalno u prostorijama RGZ-a na Novim Beogradu. Totalna kontrola dakle. Kada sam to shvatio,prosto se krilo,dao sam otkaz i otisao dalje. Nasom zemljom upravljaju tudje sile. Ne Srbi. Sve je laz sto procitate,cujete i vidite. Mi Srbi se u stvari nista ni ne pitamo u sopstvrnoj zemlji. Ako vam je za utehu,svugde je tako. Narod nema pojma sta se desava. Politicari su se prodali za novac da nas lazu i mazu. A tu je i popis. Koliko je to za drugacije potrebe nego sto mi mislimo,nebi ste verovali… Dragi sugradjani, pokusajte barem da otvorite jedno oko… Sve je laz!!!

  40. To nas Brnaba priprema za 4.industr.revoluciju(pravljenje kiborga od Srba)! Uzas

  41. Popis je obavezan. Podaci dobijeni popisom ne mogu se koristiti za bilo kakve svrhe osim statistickih. Zato ne pisite gluposti. Popis se moze obaviti i telefonski, u dogovoru sa popisivacem.

  42. Popisuju sve od poda do krova koji je materijal i po tome oporezuju domacinstva.a svaki prozor sam platio p.d.v.ali naucili da pljackaju.

  43. Zacega da stanovnik plati po pet evra narod nije tražio popis nego vi gospodo skidaj te sami sebi

  44. Dokaz samovolje. Pogledajte samo poštare. Od kada znam za sebe uvek su bili plavi i elegantni a sada? Crna košulja na 50 C. Bela majica kao da ide na trening. Na šta liče. Bicikli sa pomoćnim točkovima. Smejurija

  45. Prijavio sam se za Popis Stanovnistva u Opstini Smederevo 13.8.2022. Godine u 14.30. Sati

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.