Popović: Razvijen prvi srpski respirator, kao što je obećano

Ostavite komentar


  1. A koj ce nam taj proizvod?! Da necemo da konkurisemo Drager-u??!! Opet ce neko da uzme pare iz budzeta . Aman dokle sa glupostima i politicki motivisanim projektima!

  2. Kada uvezeš respirator u delovima ili komponentama ,,zaobilaziš ,,carinu jer nije gotov proizvod ,potom nakačiš svoju pločicu na to što si sastavio i eto domaćeg proizvoda .Možda će oplata biti domaća plus kineski točkići što će činiti 60% naše pameti.Proizvodili smo mi i golfa na tu foru,ali treba zaludjivati naciju na svaki način ,donji veš stiže iz Turske i Ćupriji se šije samo etiketa proizvedeno u Srbiji,još startap kompanija sa dva kompjutera i telefon stvarno smo jadni.

  3. Dakle, izmisljena je topla voda, a sad i respirator ima nacionalnost. Blago nama…

  4. Da li pokreće ručno ili…
    Koliko je vlast dala naših para za to sokoćalo?

  5. Divan ovaj Spasitelj MINELA i rusofil. Njega zovu MALJ dal zbog tvrde glave ili oblika iste .Mozete li zamisliti da ovaj covek ima 4 milijarde i svoje avione i helikoptere . On je cak ubedio da i Mrtav Djindjic je upropastio Minel i ako ga je kupio za vreme svoje vladavine u DSS kad je bio zamenik Kostunice..a Djindjic sahranjen. Sta god je se uhvatio je upropastio Srbiju za racun Rusije. On je osmislio pljackanje Srbije i posrednike za gas koje je Djindjic zabranio. On je iz budzeta 1,5 milijardi evra za gasovod do Bugarske iako Rusi imaju vecinu a mi placamo gasovod iz Budzeta.

  6. E, pa ovaj živ. Jebote od kada ga nisam video ni čuo. A, da idu izbori

  7. Sveobuhvatnim spektakularnim reformama, mudrom i odgovornom politikom predsednika Vučića ostvarili smo potpuni nacionalni preporod, nikada veći životni standard i bezbednost građana, potpunu transparentnost vlasti, vladavinu prava, istorijski boljitak na svim poljima, teritorijalnu celokupnost i nikada veći ugled Srbije u svetu!

  8. Još jedno gromoglasno samoreklamiranje kriminalnih vlastodržaca, bez posebnog osnova. Projektovanje respiratora nije nikakva naučna novost, niti bilo kakav proboj u nauci, jer je proizvodnja sličnih aparata u svetu odavno uopbičajena. Korišćenje ‘jakih’ reči i izraza, kod zaluđenog naroda, izazivaju lažnu sliku velikog uspeha. A pored svega, pre više od mesec dana (znači, kasne) najavljivano je da će početi masovna proizvodnja aparata (jer respiratori su samo to), što se očigledno, nije dogodilo. Tek je, jedva, zbrčkan projekat i prototip (možda) …

  9. je l’ to znači da najpošteniji odustaje od pretnje da će lično sesti u avion i otići i pokupiti onih 100 000 respiratora koje je kupio na polucrno i platio ? i , da li će masovnu proizvodnju ovih domaćih raditi minel ?

  10. Neverovatan „uspeh“!
    Ministar verovatno zna da je „topla voda“ odavno izmisljena, doduse sada sa tac monitorom…
    Verovatno ce kostati barduplo u odnosu na kineski.

  11. A gde se prave ti respiratori? U Sava mali, po projektu Caneta kurble.

  12. Vrhunsko dostignuće nauke i IT tehnologije.Odmah da prosledite Pinku da ga Mitrović itestira i da sertifikat.Slagači komponenti.

  13. E kada pročitam da je najveći deo komponenti proizveden u Srbiji, onda znam da je to u suštini šrafciger proizvodnja. Napišite šta smo to mi napravili a šta uvozimo, biće nam mnogo jasnije.

  14. Mora da je u njega instaliran softver za automaski obracun provizija.

  15. Srpska startap kompanija SmartResearch i …

    Dalje nisam mogao da čitam.

  16. „On je istakao da su u timu, koji je razvio ovaj respirator, učestvovali brojni inženjeri elektrotehnike, mašinstva i programeri“ u zemlji u kojoj se nekad proizvodio borbeni avion.

  17. Ko je bre ovaj čovek, da li je on normalan, gde živi ovaj, kao da je Vul(v)inov brat, sačuvaj Bože !! Brrrr !!!

  18. Obećana je je i srpska vakcina za covid 19. Kanda je Lončar sa SNS stručnjacima još razvija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.