Popović: Ugledati se na Ameriku 1Nenad Popović Foto: Medija centar

Ministar u Vladi Srbije bez potrfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se u Vašingtonu sa glavnim zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Džudit Garber i istakao da Srbija želi da gradi svoj inovacioni ekosistem ugledajući se na Ameriku koja je tehnološki i inovacioni lider u svetu.

Popović je naglasio da inovacione i tehnološke veze Srbije i SAD imaju dugu istoriju i da traju još od 1884. godine, kada je Nikola Tesla došao u Ameriku, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je predstavio programe Vlade Srbije za razvoj inovacionih startap centara u regionima Srbije, dodajući da Vlada na ovaj način želi da obezbedi mladima jednake šanse za razvoj i da ih motiviše da ostanu u Srbiji.

Garber, koja je ujedno i šef Biroa nadležnog za područje inovacija u Stejt Departmentu, pozdravila je realizaciju tog programa i izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju dve zemlje ostvaruju u oblasti inovacija.

Na sastanku je razmatrana mogućnost sprovođenja zajedničkih programa u cilju razvoja inovacionog preduzetništva u regionu Balkana.

Interes Srbije je da radi na čvršćem povezivanju srpskih startap i tehnoloških kompanija sa američkim investitorima, rekao je Popović i dodao da će lično učiniti sve da što više američkih investitora dođe u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari