Ana Ivanović poražena je u prvom kolu WTA turnira u Seulu od Ruskinje Vere Duševine sa 1:2 (6:2, 4:6, 2:6), dok je Bojana Jovanovski na istom turniru izgubila od Belgijanke Kirsten Flipkens sa 1:2 (6:2, 3:6, 4:6).

Posle sjajnih partija koje je Ana odigrala na US openu, svi su pomislili da je njena forma konačno dostigla željeni nivo i očekivali su nastavak dobre igre, ali Ivanovićeva je svoje takmičenje na turniru u Južnoj Koreji završila posle prvog meča. Srpska teniserka delovala je prilično sigurno u prvom delu igre, što se odrazilo i na rezultat pa je tako povela sa 1:0 u setovima. Međutim, Ruskinja koja je trenutno 64. na WTA listi uspela je da se vrati u igru i naredna dva seta okrene u svoju korist i tako upiše još jednu pobedu protiv srpske teniserke. Statistika pokazuje da je Duševna osvojila samo dva gema više nego Ivanovićeva, odnosno u ukupnom zbiru samo jedan poen (103:102), dok su ostali statistički pokazatelji izjednačeni. Bilo kako bilo, u drugom kolu igraće Ruskinja.

Sličan scenario viđen je i u meču koji je igrala Bojana Jovanovski. Ona je do glavnog žreba na WTA turniru u Seulu stigla posle kvalifikacija gde je bila bolje od Ženg Ling iz Hong Konga savladavši je sa 2:0. Meč protiv Kirsten Flipkens odigran je dan kasnije nego što je planirano jer je kiša onemogućila ovaj duel. Jovanovski je, kao i Ana, startovala sa puno samopouzdanja i uspela da napravi brejk u prvom gemu što je doprinelo i osvajanju prvog seta. Međutim, od drugog dela igre, posle vođstva od 3:2, srpska teniserka prepušta Belgijanki četiri uzastopna gema. Flipkens je i u trećem setu nadigrala Jovanovsku i posle dva brejka obezbedila plasman u sledeću fazu takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari