Porazna statistika u srpskom zdravstvu: Lekari dnevno potroše više od tri sata na pisanje recepata, uputa i vođenje kartona

Ostavite komentar


  1. Lekari su potcenjeni i unizeni cinjenicom da je cena rada lekara niza od cene rada sestara. Skolovanje sestre traje 4 godine, skolovanje lekara minimum traje jos sest, ali njihov rad vise vredi a odgovornost za svoj rad nemaju.

  2. Čiji li je brat „uveo“ i debelo naplatio taj program koji je „omogućio“ lekarima da budu „efikasniji“ u radu tj. da se posvete što manje pacijentima ?

  3. Vrhunac lose organizacije je da lekar daje nalog za laboratoriju gde pacijent ne vidi sta ce se analizirati, tako da cesto parametar koji je los bude izostavljen u naknadnoj kontroli

  4. A i nisu bas nesto posveceni poslu, osim kad odu u privatnu ordinaciju posle posla.

  5. Uz sve manjkavosti u sistemu i sami doprinose stanju u zdravstvu i gubitku vere i poverenja lekarsku profesiju, najviše zbog neposvećenosti pacijentu.

  6. JEDNO VELIKO, SRAMOTNO NISTA!!! SAMO OPSTI CIRKUS I GUBLJENJE VREMENA I PACIJENATA I LEKARA. O PREVENTIVI KAO OSNOVI ZA ZDRAVO GRADJANSTVO MOZDA ZA NEKIH PEDESET, SEZDESET GODINA,A IMALI SMO SVE TO, DOBRO SE SECAM.SADA IZMISLJAMO TOPLU VODU I VODIMO TESKE FILOZOFSKE RASPRAVE DOK NAM AMBULANTE IZGRADJENE PO KVARTOVIMA ZA POTREBE GRADJANA ZVRJE PRAZNE.I ZAISTA, LEKAR GLEDA U KOMPJUTER IISPISUJE UPUTE, RECEPTE….. MED SESTRA IMA ZADATAK DA LUPI PECAT I UNESE TAKODJE SVE U KOMPJUTER, SVELI SMO ZDAVSTVO NA CATE, STETA JER IMA ZAISTA DOBRIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA, DOK NE SHVATE DA NISU ZA TO UCILI I NE ODU,

  7. VECINA ZDFAVSTVNIH RADNIKA JE POSVECENA SVOM POSLU KOJI NIJE NIMALO LAK,SA TAKVIM JNTELEKTOM I SPOSOBNOSCU UCENJA MOGLI

    BI IZARBRATI MNOGO LAKSU ZIVOTNU EGZISTENCIJU ,ALI SISTEM…..

  8. Bas i ne govore istinu da trose vreme na zakazivanje. Od prosle godine nista se ne zakazuje, nego lekar opste prakse izda uput koji vazi mesec dana, a ti se guraj i trazi vezu kod specijaliste.

  9. Ovaj hibridni državno-privatni sistem je najgora varijanta za zdravstvo. Bolje bi bilo ili da je ili samo privatni, ili samo državni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.