Pored kupališta u Zaječaru “nikla” divlja deponija 1Foto: M. S. / Danas

Na par metara od jednog od najomiljenijih kupališta u Zaječaru „Vanjin Jaz“, neko je bacio smeće i pored toga što se tu nalaze dva kontejnera.

Ovo popularno kupalište, koje u letnjim mesecima predstavlja pravu malu oazu, sada je zatrpano smećem i to ne prvi put.

“Ovo je sramota. Više puta su do sada lomili igračke, stolove, suncobrane, bacali su i smeće, ali ovo sada je prevršilo svaku meru”, kaže čovek koga smo zatekli.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da neko baca smeće, ali kako on kaže, ne razume sugrađane koji to rade.

“Razumem da nema kontejnera, ali dva se nalaze odmah pored smeća. Zar nije lakše bilo da je odložio tamo”, upitao je on.

Pored kupališta u Zaječaru “nikla” divlja deponija 2
Foto: M. S. / Danas

Dopisnik Danasa obavestio je nadležno preduzeće iz koga je stigao brzi odgovor:

“JKSP „Zaječar“ Vam se zahvaljuje na blagovremenoj prijavi uočene novonastale divlje deponije na Vanjinom jazu u blizini postavljenih kontejnera za komunalni otpad. S obzirom na to da uklanjanje divljih deponija nije redovna delatnost našeg preduzeća odmah ćemo obavestiti nadležne inspekcijske službe kako bi dobili vanredni nalog za njeno uklanjanje”.

Nadležni su više puta apelovali da pojedinci ne uništavaju javnu imovinu i da prilikom boravka na nekom od gradskih izletišta, ne ostavljaju smeće za sobom, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne. Izgleda da apel nije urodio plodom na Vanjinom Jazu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari