"Kako ste glasali, tako ste i dobili": Jedanaestočlana porodica koja prima socijalnu pomoć zbog duga ostala bez struje 1Foto: Printscreen/N1

N1 televiziji obratila se porodica Krstić iz Male Krsne kraj Smedereva, koja broji 11 članova i kojoj je, zbog duga koji ne mogu da izmire, isključena struja.

Oni žive od socijalne pomoći, u jednoj od montažnih kuća doniranih za porodice raseljene s Kosova. Dragan Krstić kaže da su ih ucenili da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS) i oni to nisu učunili, a sada zbog toga ispaštaju.

Neki mogu za električnu energiju dugovati i milione, ali ne i Dragan Krstić, koji je sa porodicom još 1999. godine izbegao sa Kosova i Metohije, piše N1.

„Mi smo dobili Smederevo, tako smo raspoređeni u kolektivni centar“, priča nam Krstić.

N1: Koliko dugo ste živeli u centru?

Krstić: Skoro 17 godina.

Oni su Smederevo prihvatili, ali kada su se preko humanitarnih organizacija skućili i kada su zapali u problem zbog neplaćenog računa za struju, vlast iz Smedereva imala je svoju poruku.

„Eto, došlo je vreme i da nam struju isključe. Kad sam bio kod buduće gradonačelnice Jasmine Vuinović, koja je bila kandidat ispred SNS-a, rekla je: ‘Krstiću, ne mogu ništa da ti pomognem. Kako ste glasali, tako ste i dobili’“, priseća se Dragan Krstić.

A Krstići, kako tvrde, nisu ni izašli na izbore, razočarani su u sve, rade na polju i tako se izdržavaju. Imaju socijalnu pomoć oko 29.000 dinara, ali na pet meseci, pa onda sve mora da se obnavlja. Tu izgube tri meseca, a novac ide i na lečenje ćerke koja ima invaliditet. Zbog toga je nešto moralo da trpi.

„Pre tri dana smo dobili opomenu da će nas isključiti, ali su nas oni isključili mnogo ranije, još pre 22 dana, nažalost“, objašnjava Dragan Krstić.

Porodica Krstić nije želela da ostavi broj bilo kakvog računa.

Plaše se, kako kažu, da će ako im legne nekoliko hiljada kupiti da jedu, pa da opet struja neće stići na red.

Plaše se i toga da ih ljudi koji bi pomogli ne osude da troše novac za nešto drugo. Zato su dali dozvolu da snimimo račun i mole da neko uplati konkretno račun kako bi sve bilo čisto, a oni mogli da dobiju struju i vodu, kao i da decu redovno šalju u vrtić i školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari