Od maja 2009. godine, zahvaljujući pokrajinskim programima zapošljavanja, broj nezaposlenih počeo je vidno da se smanjuje, izjavio je rukovodilac Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Bačkoj Palanci Dragan Perić. On je naglasio da je u okviru programa novog zapošljavanja posao dobilo 155 novih radnika, a 150 nezaposlenih lica počelo je sopstveni posao.

– Za program subvencionisanja Izvršnog veća Vojvodine vladalo je najveće interesovanje, a zahvaljujući njemu na području opštine Bačka Palanka posao je dobilo 450 pripravnika, koji su radne odnose zasnovali kod ukupno 270 poslodavaca – istakao je Perić, dodajući da se ove godine mora nastaviti trend novih zapošljavanja na osnovu programa i potrebe opštine Bačka Palanka i sredstava koja će biti dobijena na osnovu prijava na konkursu Pokrajine.

Obuke i kursevi biće nastavljeni i ove godine, a na osnovu analiza potreba tržišta u bačkopalanačkoj opštini predloženo je da se 10 lica obuči za vođenje poslovnih knjiga, pet za obuku dobijanja zvanja viljuškariste, a isto toliko za rukovodioce građevinskih mašina. Ovih dana treba da počne obuka za kuvare. Na kraju prošle godine na evidenciji Službe za zapošljavanje u Bačkoj Palanci nalazilo se 7.613 lica, od čega je preko četiri hiljade žena.

Dragan Perić je naglasio dasu se na konkurse pokrajinske vlasti koji su bili otvoreni tokom cele godine mogli da se prijave oni koji žele da otvore novu radnju ili preduzeće, da zaposle nove radnike na određeno vreme i da su mogli da uzmu u okvirima ovih programa za svako mesto od 130 do 160 hiljada dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari