Posebno vozilo za elektronsku kontrolu naplate parkinga od ponedeljka na ulicama Novog Sada: U sat vremena može da pregleda i do 2.000 automobila 1Foto: Parking servis

Posebno opremljeno vozilo za elektronsku kontrolu naplate parkiranja. JKP „Parking servis“ od ponedeljka, 15. januara počinje sa radom u Novom Sadu.

Iz tog preduzeća navode da pošto se sa početkom primene ovog sistema kazna, tj. „nalog za plaćanje posebne parking karte“ više neće postavljati na vetrobransko staklo vozila, građanima će informacija o tome biti dostupna na internet prezentaciji preduzeća www.parkingns.rs.

Takođe, od ponedeljka prestaje i mogućnost kupovine i korišćenja papirnih parking karata.

Građani će parkiranje osim SMS porukom moći da plate kupovinom elektronske parking karte, na više prodajnih mesta u gradu.

Kako kažu iz Parking servisa, oni koji ne provere na njihovom sajtu da li su dobili posebnu kartu, dobijaće poštom opomenu na kućnu adresu da je nisu platili, kao što je to bilo i do sada.

Iznos za uplatu ostaće isti kao i na posebnoj karti. Za početak, tri posebna vozila će kontrolisati elektronsku naplatu parkiranja.

„Postavićemo nove informativne table na kojima ce sve ove informacije biti navedene. Kada se izda posebna karta ona kao i do sada važi 24 sata. Nema nikakve razlike osim u načinu kontrole koja će sada biti efikasnija. Ovaj automobili može za sat vremena da pregleda negde od 1500 do 2000 automobila“, rekli su iz „Parking servisa“.

Posebno vozilo za elektronsku kontrolu naplate parkinga od ponedeljka na ulicama Novog Sada: U sat vremena može da pregleda i do 2.000 automobila 2
Foto: JKP Parking servis

Deo radnika koji je do sada obavljao ovaj posao biće prebačen na druga radna mesta, a deo će nastaviti kontrolisati „peške“, jer ovaj poseban automobil u nekim slučajevima i delovima grada neće moći da snimi tablice.

Svaka snimljena tablica prolaziće proveru i verifikaciju radnika u „Parking servisu“. Greške su kažu tokom testiranja bile minimalne.

„Novi sistem počinje da radi od ponedeljka i svima će nam trebati malo vremena da se navniknemo. Za one koji ne plaćaju kartu preko SMS poruke imamo 51 prodajno mesto, u kioscima i menjačnicama, gde mogu kupiti elektronsku kartu. Čim plate odmah su u sistemu, ne moraju kao pre da se vraćaju sa papirnom kartom do auta i da je ostavljaju unutra. Broj prodajnih mesta ćemo širiti, ali već sada smo pokrili sve zone parkiranja“, dodali su iz „Parking servisa“ i najavili kako rade na aplikaciji preko koje će se moći platiti parkiranje u Novom Sadu.

Spisak prodajnih mesta može se pogledati na njihovom sajtu.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari