Posetioci manifestacije Ulica otvorenog srca izviždali Ivicu Dačića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Gromoglasni zvižduci i povici „ua“ pratili su današnje obraćanje predsednika Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića prilikom otvaranja manifestacije „Ulica otvorenog srca“, koja se tradicinalno održava prvog dana Nove godine u centru Beograda.

Već najava voditelja programa Dačića izazvala je negodovanje iz, pre svega, dela publike koja je bila najbliža, svega nekoliko metara, od mesta predvijenog za govornike, ispred zgrade Arteljea 212.

Dačić je, ne prekidajući, održao govor u kojem je požeo da deca „ne budu samo budućnost već i naša sadašnjost“, kao i da „svima bude bolje ne u budućnosti već danas“.

Pre Dačića, okupljenima se obratio gradonačelnik Zoran Radojičić, koji nije ometan, istakavši da je „Ulica otvorenog srca“ spoj umetnosti i humanosti.

Predsednik Skupštine grada i gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević izjavio je novinarima, posle uvodnih obraćanja, da je negodovanje koje je pratilo govor Dačića „politička zloupotreba“ svečanosti posvećene deci.

Na pitanje da li je na njoj mesto političarima, odgovorio je da su „uvek tu govorili političari“, kao i da sam događaj nije politički.

Novinarima se, nakon uvodnih govora, zajedno sa Nikodijevićem, obratio i Radojičić, dok je Dačić samo prošao kraj njih.

Tokom otvaranja manifestacije, okupljeni su negodovali i kada je su nastupali trubači tražeći da slušaju dečiji hor „Čarolije“ koji je izveo prethodno par numera.

Tokom manifstacije „Ulica otvorenog srca“ prodaju se crveni nosići, od kojih prihod ide u humantarne svhe, za pomoće bolesnoj deci, koju zabavljaju „doktori klovnovi“ posećujući ih u bolnici.

Projekat „Doktori klovnovi“, pokrenula je 2003. godine organizacija „Most života“, a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

„Ulica otvorog srca“, koja se proteže kroz jedno od centralnih gradskih ulica, ispunjena je roditeljima sa decom, prodavcima balona, slatkiša, na više mesta muzičke grupe izvode numere za decu.

Nikodijević: Bez političke zloupotrebe

Predsednik Skupštine grada Beograda i funkcioner Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević izjavio je danas da ne treba politički zloupotrebljavati manifestaciju Ulica otvorenog srca, jer se radi o svečarskoj atmosferi.

Nikodijević je, na pitanje o zvižducima koji su na toj manifestaciji upućeni predsedniku parlamenta i lideri socijalista Ivici Dačiću, rekao da su se političari uvek obraćali na ovoj manifestaciji, ali da se slavi Nova godina i da ne treba obraćati pažnju na takve stvari.

On je dodao da tokom proslave novogodišnje noći na beogradskim ulicama i trgovima nije bilo nijednog incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari