Posle 16 meseci rekonstruiše se most koji koriste meštani tri leskovačka sela 1Foto: Shutterstock

Nadležni organi u Leskovcu kazali su da će radovi na mostu u selu Turekovac biti završeni ovih dana, nakon 16 meseci od oštećenja u januarskim poplavama koje su zadesile Leskovac 2021. godine.

Sanacija košta 9,5 miliona dinara i finansira se iz gradskog budžeta.

Zbog urušavanja tog mosta, meštani sela Turekovac, Svirce i Gornje Stopanje koristili su alternativne pravce kako bi stigli do svojih kuća i njiva jer je ovaj kraj poznat po poljoprivrednim proizvođačima.

Problem su imali i radnici obližnjih fabrika, a nije se moglo doći ni do obližnjeg groblja.

Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić rekao je da je sagrađen novi objekat i da je rehabilitovan kolovoz.

„Ovde je sagrađen novi objekat, koji sadrži armirane betonske cevi prečnika po 160 centimetara, urađeni su zidovi, ugrađen je beton, betonske ploče, a nakon toga je došlo do rehabilitacije kolovoza“, kazao je Nikolić.

On je dodao da nakon asfaltiranja sledi postavljanje elastične ograde, dva puta po 30 metara.

Meštani tri sela kod Leskovca su od prošle godine koristili alternativne puteve preko Turekovca, s obzirom da to selo ima izlaz na dva putna pravca, kao i zaobilazni put preko Ćenovca.

Most se nalazi u blizini „Mesokombinata“ i „Sonder duxa“, odnosno pored veštačkih jezera, pa se meštani nadaju da će grad Leskovac, posle rekonstrukcije, pokušati da reši i problem otpadnih voda koje se ispuštaju iz obližnje fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari