Postavljeno prvo „tečno drvo“ u Srbiji (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Emisija CO2 od saobraćaja učestvuje sa najviše 2%. Treba samo postaviti još 10.000 ovakvih uređaja da zamene svo drvće koje je ova vlast posekla. Siguran sam da građani Beograda već lakše dišu, a i vazduh je mnogo kvalitetniji.

  2. Intelektualno predatorstvo koje se podrzava u Srbiji je poraz nauke a ne njen uspeh..

  3. može li se koristiti i kao drvo? npr. da se okači ljuljaška na njega, da ptice sviju gnezdo, da se sakrijemo od sunca ili kiše ispod, ili da leti ispod njega pojedemo slatku voćku? Ovo neodoljivo podseća na scenario filma Lorax, i zato zabrinjava.

  4. Alge se ne mogu koristiti kao djubrivo, nego kao sirovina za proizvodnju organskog djubriva. Ako bi se sveze alge unele u zemljiste, bilo bi vise stete nego koristi. To zna svaki student poljoprivrede.

  5. Ideja je odlicna, bolje uraditi ono sto se moze, nego ne raditi nista i kuditi sve sto neko pokusava da poboljsa! Nauucnici nisu tu da sade drvece, tu su da smisle i realizuju nove ideje koje mogu biti od koristi svima. Zao mi je sto vecina sedi kod kuce i zna da prokomentarise negativno ne trudeci se da sagleda pozitivne strane.
    Neko je na necemu radio, trudio se i realizovao projekat i to je za avaku pohvalu!
    ZAPITAJTE SE -STA STE VI URADILI DA NAM BUDE BOLJE?

  6. Ako ste procitali tekst, trebalo bi da ste videli da nije cilj zameniti drvece, vec uraditi nesto na mestima gde ga nema! Nauka ne moze da izmisli novo drvo, moze nesto drugo. Za to gde je drvece i sto ke poseceno nisu krivi naucnoci, vec neki drugi projekti, kojima nije bio cilj zastititi ili poboljsati stanje nase okoline. Malo podrske nije na odmet.

  7. „Sistem ne zahteva posebno održavanje – dovoljno je na mesec i po dana ukloniti biomasu nastalu deljenjem algi, koja može da se koriti kao odlično đubrivo, sipati novu vodu i minerale i alge nastavljaju da rastu beskonačno.“

    Штешта што се ни то неће радити. Код нас је одржавање мисаона именица.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.