Potpisan sporazum o saradnji između Pedagoškog fakulteta i vranjskog pozorišta 1Na istom zadatku Pedagoški fakultet i pozorište.

Dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju dr Dragana Stanojević i Nenad Jović, direktor Pozorišta „Bora Stanković“, danas su potpisali Sporazum o saradnji ove dve ustanove kojim se predviđaju međusobni zajednički projekti u kojima će biti uključeni i studenti ove visokoškolske obrazovne institucije.

Danas je Pedagoški fakultet svojim sporazumom konkretizovao i saradnju sa Kulturnim centrom u Vlasotincu čiji je direktor Branislav Katić izrazio zadovoljstvo činjenicom da je publika u ovom gradu bila u prilici da vidi  predstavu „Borin svet“ koji su izveli studenti ovog fakulteta.

„U narednom periodu dogovaraćemo konkretne zajedničke aktivnosti koje treba da poboljšaju stanje u kulturi na jugu Srbije u čemu studenti i mladi ljudi imaju prepoznatljivu ulogu“, rekla je ovim povodom dekanica Stanojević.

Direktor Pozorišta „Bora Stanković“ Nenad Jović je naglasio da i pre nego što je konkretizovana saradnja dve ustanove, sa Pedagoškim fakultetom vranjski teatar ima „konkretnu i sadržajnu saradnju koja sada treba da bude podignuta na viši nivo“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari