Pripadnici policijske uprave u Vranju uhapsili su dve osobe za koje se osnovano sumnja da su 2. jula podmetnuli požar, u kome je izgorela zgrada pozorišta „Bora Stanković“, potvrdio je za Danas načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović.



– Policija je sada sve kapacitete usredsredila na pronalaženje nalogodavaca požara – precizirao je Velinović. Meta osumnjičenih bilo je paljenje diskoteke „Paladijum“, koja se nalazi neposredno uz zgradu pozorišta i iz koje se požar proširio na pozorište preko krovne konstrukcije. Zbog sumnje da su izazvali opštu opasnost privedeni su Nikola T. zvani Čuta iz Vranja i Božidar S. zvani Boža iz Bujanovca.

Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju Ljiljana Nikolić navela je da je istraga u toku i da tek po njenom okončanju može da počne raščišćavanje zgarišta pozorišne zgrade.

Zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, stara 120 godina, izgorela je do temelja u podmetnutom požaru u zoru 2. jula. U Vranju je formiran Odbor za izgradnju nove zgrade pozorišta, koja će, kako je saopšteno, koštati oko 200 miliona dinara, a trebalo bi da bude završena 31. januara naredne godine, na Dan grada Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari