Povećano interesovanje za vakcinaciju u Negotinu i Majdanpeku 1Foto: J.B.K

Jesu li kovid propusnice bile presudne ili je neki drugi razlog po sredi, tek poslednjih dana na vakcinalnim punktovima u Negotinu i Majdanpeku beleži se više građana zainteresovanih za imunizaciju protiv kovida.

U Negotinu je od početka novembra jednu od tri vakcine: Sputnjik V, Sinofarm i Fajzer primilo je 1.170 građana među kojima je najviše mladih od 20 do 30 godina, kažu u Štabu za vanredne situacije opštine Negotin.

Sledeće nedelje, kako najavljuju nadležni, treba da stignu prve količine Moderna vakcine i u toku je prijavljivanje zainteresovanih za ovo cepivo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Negotinu je od početka imunizacije prvom dozom imunizovano 45,39 odsto punoletnih stanovnika, a kompletno vakcinisano je 43,12 procenta stanovnika.

U poređenju sa prvih deset dana oktobra, u prvoj dekadi novembra prvom dozom vakcinisano je dvostruko više osoba, saznaje Danas od koordinatorke za vakcinaciju u majdanpečkom Domu zdravlja, Beti Janković.

-Za deset dana oktobra aplikovano je 27 prvih doza, a za deset dana novembra 56. Tokom oktobra data je 1.091 doza, prvom je vakcinisano 204 osoba, drugom 187, a trećom 700 – rekla nam je Beti Janković.

U majdanpečkoj opštini je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje, prvu dozu protiv kovida primilo 47,74 odsto, a kompletno je vakcinisano 44,21 odsto stanovnika.

U Borskom okrugu jedino je u opštini Kladovo kompletno vakcinisano više od 50 odsto odraslog stanovništva. U ovoj je opštini, na osnovu podataka zaječarskog „Timoka“ kompletno vakcinisano 59,81 odsto stanovništva, sledi Bor sa 45,26 procenata, Majdanpek sa 44,21 i Negotin sa 43,12 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari