Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: Karikatura u NIN-u je neumesna i uvredljiva

Ostavite komentar


  1. Je l’ ovo preventivno ograđivanje sopstvenog intervjua u NIN od karikature u istom list?

  2. Zar malo zivotnih tema ima za karikiranje,nego ste morali i ovo da iskoristite za karikaturu. Sramota od vas. Dokle ide ta novinarska sloboda koja je u ovom slucaju krajni bezobrazluk. Fuj. Gde je ta granica kada covek prestaje da bude osecajno ljudsko bice. I muke ovih devojaka iskoristiti kao aluziju za karikaturu

    1. Tako je! Ja se potpuno slažem sa ovom nezavisnom analitičarkom. Iz sinteze njenog suda i karikature sledi da je i Srbiji, kao žrtvi silovanja potrebna zaštita. Eto nje zaštitnice, koju Srbija plaća, a mi ćemo da pružimo podršku, kao što je oni pružaju ženama.

  3. Svojevremeno je jedna karikatura u casopisu Sarli Ebdo, uznemirila citav muslimanski svet, ali je niko nije osudio, nego su to pravdali slobodom govora i izrazavanja. Sve ono sto se desilo kasnije, osudio je ceo svet, kao terorizam. Sada, ovu karikaturu osudjuju svi u Srbiji. Ja mislim, da je to sloboda izrazavanja i da je ne treba osudjivati. Ipak je i to vid umetnosti. Mozda poverenica misli da i sa ovima treba postupiti kao sa karikaturistim iz Sarli Ebdoa?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.