Povodom eksplozija u Hajdukovu: Neophodna ozbiljnija reakcija PU na jugu Srbije kako bi se rasteretio pritisak na Suboticu 1Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Severnobački upravni okrug

“Neophodna je i ozbiljnija reakcija policijskih uprava na jugu Srbije, kako bi se rasteretio pritisak na Suboticu”, izjavio je načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov, povodom incidenta koji se sinoć dogodio na prostoru Mesne zajednice Hajdukovo.

Kako je naveo na Fejsbuk stranici Severnobačkog okruga, sinoć oko 21.30 časova, na salašu ispred porodične kuće, bačene su tri ručne bombe, od kojih su dve eksplodirale, dok je treća ostala neaktivirana, a koju su specijalne jedinice i demineri danas oko 16 časova uspešno uklonili.

Na lice mesta je, uz Šoralova, izašao i načelnik Policijske uprave Subotica Igor Velimirović, zajedno sa pripadnicima subotičke policije.

“Važno je napomenuti da u ovom incidentu nije bilo povređenih. Istraga je u toku”, istakao je Šoralov.

Povodom eksplozija u Hajdukovu: Neophodna ozbiljnija reakcija PU na jugu Srbije kako bi se rasteretio pritisak na Suboticu 2
Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Severnobački upravni okrug

On je dodao da su u prethodnim danima svi raspoloživi kadrovi subotičke policije bili angažovani na terenu, a da su se akcije odvijale neprekidno, od 0 do 24 časa.

Naglasio je i da je saradnja subotičke policije, lokalne samouprave i Severnobačkog okruga na visokom nivou, te da se zajednički trude da rešavaju probleme u vezi sa migracijama u ovom okrugu i Subotici.

Iako su u vidu pojačanja stigle dodatne jedinice iz Policijskih uprava Sombor i Novi Sad, Šoralov je poručio da će i dalje insistirati da Ministarstvo unutrašnjih poslova pošalje dodatno pojačanje, specijalnu jedinicu – operativnu grupu, koja će svakodnevno biti prisutna na ovom području i pomagati u rešavanju migrantske krize.

“Fokus je i dalje na presecanju aktivnosti krijumčara, njihovom hapšenju, kontroli usluge taksi prevoza i kontroli svih ugostiteljskih objekata koja pružaju uslugu prenoćišta”, rekao je Šoralov.

“Apelujemo na građane da ništa ne preduzimaju na svoju ruku, samoorganizovanjem, već da kroz prijave nastave saradnju sa PU i okrugom”, poručio je načelnik Severnobačkog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari