Bez povređenih u dve sinoćne eksplozije kod Subotice, treća naprava nije eksplodirala 1Hajdukovo, foto: J. Patarčić/Danas

U sinoćnjoj eksploziji dve eksplozivne naprave na području između Hajdukova i Palića, nema povređenih ni smrtno stradalih lica, potvrđeno je za Danas u Policijskoj upravi Subotica.

Kako su naveli, dve eksplozije prijavljene su sinoć, oko 22 časa, a policija je izašla na lice mesta i na terenu pronašla još jednu, treću eksplozivnu napravu, koja nije eksplodirala.

“Što se tiče pucnjave, nije prijavljen događaj policiji”, navode iz Policijske uprave Subotica.

Dodaju da je o eksplozijama obavešteno Tužilaštvo i da je podnet izveštaj, a da policija traga za izvršiocima.

Podsetimo, u subotičkom naselju Hajdukovo, u noći između 24. i 25. jula, došlo je do vatrenog obračuna između dve grupe migranata, u kojem je život izgubio jedan državljanin Avganistana, a dva migranta su povređena.

Od tada, meštani ovog prigradskog naselja Subotice tvrde da su pucnjave učestale, gotovo svakodnevne, zbog čega su do sada održana i dva zbora građana.

Meštani su od gradonačelnika i načelnika Policijske uprave Subotica zatražili, između ostalog, hitno rešavanje problema sa krijumčarskim grupama u šumskom pojasu Subotice, kao i oštriju kontrolu i zaustavljanje taksi prevoznika koji migrante dovoze do šume.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari