Poznato kako će se zaključivati ocene: Škole dobile uputstva Ministarstva prosvete

Ostavite komentar


  1. Šta je to prosveta i obrazovanje, u jednoj zemlji, na brdovitom Balkanu?

  2. Znači celodnevna nastava može, produženi boravak može samo REDOVNA nastava ne može?

  3. Znači koristi se uslov od 5% smanjenja nastave da se skrati školska godina.
    Razlog: tragedija koja se desila u JEDNOJ školi pre JEDNOG meseca.
    I sve je po zakonu.
    I sve je po pravilima.
    Ako je debakl sa naplatom gradskog prevoza u Beogradu delova kao nešto što je nemoguće nadmašiti, ova odluka o kraju školske godine to prevazilazi u velikoj meri.

    I posle ovog ćemo stvarno doći u situaciju da NAS NIŠTA NEMOŽE IZNEDNADITI.

  4. Zanima me da li su konsultovani oni koji izvode nastavu i koji su najmerodavniji da donlse odluke kada je prosveta u pitanju.Da je funkcija ministra prosvete partijski plen nije logicno umesto da se za ministra prosvete bira najstrucnija osoba i ne bi trebalo da se uzima u obzir da li je kadar ove ili one stranke ili nestranacka licnost bitno je da poseduje kvalitete i sposobnosti za tu funkciju.Uobicajeno je u drzavi Srbiji da se partijski dele funkcije pa iste preuzimaju nestrucni ili osobe sa sumnjivim diplomama.

  5. 1999. se školska godina završila 24. marta i ništa se nije komentarisalo. Inače nije normalno da se sve svodi na zadnje dve nedelje školske godine: kontrolni, pismeni, ispitivanja. Pa profesori bi već trebalo da znaju ko koliko zna i koju ocenu zaslužuje. Uostalom, decu već duže vremena ne interesuje škola. To pouzdano znam jer moje kolegenice imaju decu različitog školskog uzrasta. Moja deca su išla u školu kada se tamo učilo i poštovali se profesori. Uspešno su završili fakultete, sve u roku i sa prosečnom ocenom preko 9 i rade u uspešnim firmama. Njihov trud i rad im se isplatio. Ja i otac smo ih vaspitavali i nikada nismo dozvoljavali da se ruši autoritet učitelja ili profesora.

  6. Tako je gospodjo. Lepo receno, vasa i nasa deca su ISLA u skolu dok se pedagog postovao, kako od strane roditelja tako i djaka. To je kljuc problema.

  7. @Ja
    Sad nas niko ne bombarduje.
    I ovo nije mesto za narcisoidne komentare.

  8. Било би лепо да је господа из владе завршила основну школу и да зна да ако школска година траје (по плану) 36 недеља и сад сте је скратили за 2, па и ко није завршио основну може да узме калкулатор и види да су 2 недеље више од 5%.
    Било једном на брдовитом Балкану.

Ostavite komentar


Društvo

"Nema igranja, od ovog bukvalno zavisi naša budućnost": Šta znači izjava Miloša Vučevića da se mora povesti računa o udžbenicima iz nekoliko predmeta? 10

„Nema igranja, od ovog bukvalno zavisi naša budućnost“: Šta znači izjava Miloša Vučevića da se mora povesti računa o udžbenicima iz nekoliko predmeta?

„U cilju očuvanja identitetske socijalizacije, smatram da se mora povesti računa o udžbenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, iz oblasti srpskog jezika, istorije i geografije, a na mlađem uzrastu iz poznavanja prirode i društva“, poručio je premijer Miloš Vučević, prilikom predstavljanja svog ekspozea u Skupštini Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.