Prajd info centar ponovo napadnut, četrnaesti put od osnivanja 2017. godine 1Foto: Beograd Prajd

Prajd info centar ponovo je napadnut juče, 6. juna, oko 23 časa.

Beograd Prajd navodi da su neonacističke nalepnice grupe „Belgrader Jugend“ zalepljene su na izlog Prajd info centra, koji se nalazi u centru Beograda.

Napad je prijavljen policiji, a Beograd Prajd traži hitni reakciju policije i tužilaštva povodom ovog napada.

Iz ove organizacije podsećaju da je ovo četrnaesti napad na Prajd info centar, i da do sada niko od počinioca nije kažnjen.

„Policija je samo jednom prilikom privela nasilnike koji su vandalizovali naše prostorije, ali i u tom slučaju kazna je izostala. Predstavnici vlasti, takođe, po pravilu ne pružaju podršku Prajd info centru. Treba naglasiti da ovaj poslednji napad dolazi u momentu kada se Beograd pripema za organizaciju EuroPride-a 2022, koji će se održati od 12. do 18. septembra“, ukazuju iz Beograd Prajda.

Dodaju da je EuroPride najveća evropska manifestacija koja okuplja LGBTI+ zajednicu i svake godine se održava u drugom gradu.

„Beograd će biti prvi grad u Jugoistočnoj Evropi koji će biti domaćin EUROPride-a, zbog čega Prajd info centar naglašava čelnicima i čelnicama graske i republičke vlasti da će u narednom periodu sve oči biti uprte u Beograd i Srbiju. EuroPride je i važna prilika da s naša zemlja i grad pokažu kao dobri i tolerantni domaćini koji svojim gostima mogu da garantuju sigurnost bezbednost“, napisali su iz Beograd Prajda na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari