Praznične gužve širom Srbije, kolone na graničnim prelazima, zastoji na više lokacija u Beogradu 1Foto: Jovana Stanković

Kolone vozila i praznične gužve širom Srbije. Na naplatnoj rampi kod Stare Pazove, graničnim prelazima Horgoš i Batrovci kolone vozila. Na beogradskim mostovima saobraćaj usporen.

Prema podacima Puteva Srbije, na naplatnoj rampi kod Stare Pazove zadržavanja su do 20 minuta, a na Preljini 15 minuta.

Vozači koji čekaju na naplatnoj rampi kažu da je kolona duga dva kilometra i da se čeka u tri trake.

Velike saobraćajne gužve i na ulicama Beograda, a najveće na mostovima – Gazeli, Pančevačkom i Brankovom mostu, prenosi RTS.

Na brojnim saobraćajnicama širom Beograda već oko tokom dana formirale su se velike kolone vozila, a gužva je primećena na gotovo svim mostovima, u centru grada i na Novom Beogradu.

Velike gužve primećene su na Novom Beogradu u Bulevaru Mihaila Pupina i na auto-putu, mahom u smeru ka Nišu, dok se povremeni „čepovi“ formiraju i prilazima centru grada – u Takovskoj i Dečanskoj ulici.

Kako navodi RTS, saobraćaj tokom celog dana pojačan i na svim graničnim prelazima sa Mađarskom na ulasku u Srbiju. Na Horgošu koji radi maksimalnim kapacitetom putnička vozila se i dalje zadržavaju oko 60 minuta. Međutim, putnici prethodno treba da sačekaju dva sata da bi izašli iz Mađarske na prelazu Reske.

Na Kelebiji se na ulaz u zemlju čeka oko pola, sata, uz dodatno zadržavanje od jednog sata na susednom prelazu Tompa, na izlazu iz Mađarske.

Pojačan je saobraćaj i na prelazima Bački Breg i Bajmok prema Srbiji.

Slična situacija i na graničnom prelazu Batrovci, gde kilometarske kolone vozila u sedam traka čekaju da uđu u Srbiju.

I van granica Srbije praznične gužve. Kako javlja naš reporter sa auto-puta Zagreb-Beograd, kolona kod Siska duga je 50 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari