Pred vratima „modernog varvarstva“

Budućnost ratovanja

Ostavite komentar


  1. Za promenu bi trebalo veliki rat da se vodi na tlu Amerike. Tako mogu opravdati postojanje Ministarstva odbrane.

    1. Amerika nije razarala Evropu…uglavnom je ulazila u rat na poziv evropljana…za razliku od rusa koji su u rat ulazili recimo na poziv Hitlera…bilo je svojevremeno slika kako se rusi i nemci grle i ljube posle uspesnog udara na Poljsku(jedan od razloga zasto ih poljaci nisu zvali na obelezavanje ovih dana)…posle drugog svetskog rata sve ratove je izazvao SSSR (rusi)…korejski,vijetnamski,kuba…intervencija u Cehoslovackoj… terorizam kao pojavu u Evropi lansirali su rusi…“Crvene brigade“ „Bader-Majnhof“.“Crni Septembar“…ima jos ali i ovo je mnogo za ovakav format?

  2. Sekst Julije Frontin je krajem I veka nove ere bio na čelu Sektora vodoprivrede u starom Rimu, smatra se najčuvenijim rimskim inženjerom koji je projektovao, između ostalog, vodovodni sistem Rima. Ostao je poznat i po jednom „proročanstvu“ povodom razvoja tadašnje vojne tehnologije: „Pronalazaštvo ratnih/vojnih mašina je odavno dostiglo svoju granicu i ne vidim dalju nadu za bilo kakav napredak u toj veštini“! Što se tiče ovog članka videli smo da su npr.Sovjeti pravili velike planove samo nisu uspeli da ukalkulišu mogući raspad SSSR-a. Slično mi se čini i za SAD, i ne samo njih, tehnologija je jedno ali mora iza svake države da postoji i odgovarajuća supstanca –stanovništvo koje je spremno da se bori, ili ne, za neku ideju. Navod iz teksta o spoju najmoderne tehnologije, „a vrednosti i identiteti bi se crpeli iz predmodernih vremena“ je veoma zanimljiv i to treba dobro razumeti. Oni koji samo razmišljaju u tehničkim terminima mogli bi da se veoma prevare u prognozi budućih događaja, pa i na temu „budućnosti ratovanja“.

  3. Odlicno, dosta ste se drali, i treba neko da vam napuni dupe simikama, a vrat aplauzima, da umuknete vise. Ko vi, pa vi, svi koji su videli kako.potkivaju konja pa i oni digli nogu, a narocito jedni, znaju oni koji su. Ovi sto nece u NATO. Njima prvima treba sa izuzetnim.uzivanjem napuniti vrat aplauzima. To je dobro.

  4. Uuuhhhh, Pa, pa, pammm Uhm, mmmm, Ahm, mhmjjjjjjj, biti, biti… Čovek ne zna da govori, možda ima govorni poremećaj, uglavnom se čuje UHHHHHHHH, ako ima 300 Evra, zašto ne angažuje logopeda? Njegovi iskazi su zbog toga besmisleni i beslovesni,. Svaka čast onima koji nemaju dar govora, ali ovo je zaista ispod svakog nivoa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.