Predsednik G17 PLUS Mlađan Dinkić obišao je na Badnji dan Topolu, Aranđelovac i Oplenac. Dinkić je na Oplencu posetio crkvu Svetog Đorđa i položio badnjak u kuću u kojoj je živeo kralj Petar I Karađorđević, dok je gradio ovu crkvu. Upravnik Zadužbine Miladin Gavrilović poklonio je lideru G17 PLUS badnjak i dren, poželevši zdravlje i sreću njegovoj porodici.

Predsednik G17 PLUS Mlađan Dinkić obišao je na Badnji dan Topolu, Aranđelovac i Oplenac. Dinkić je na Oplencu posetio crkvu Svetog Đorđa i položio badnjak u kuću u kojoj je živeo kralj Petar I Karađorđević, dok je gradio ovu crkvu. Upravnik Zadužbine Miladin Gavrilović poklonio je lideru G17 PLUS badnjak i dren, poželevši zdravlje i sreću njegovoj porodici. Tom prilikom, Dinkić je na poklon dobio i mali džak lešnika, uz želju da i dalje bude vredan kao oplenačke veverice, a srpski budžet uvek dupke pun.Govoreći o Petru I Karađorđeviću na konvenciji u Aranđelovcu, Dinkić je poručio da bi moderni političari u Srbiji trebalo da se ugledaju na ovog srpskog vladara po skromnosti.
Kikinda – Funkcioner DSS Srbije Predrag Bubalo je, na Badnje veče, uručio 160.000 dinara desetočlanoj porodici Milje Kockar iz Kikinde, kao poklon predsednika DSS Vojislava Koštunice. Bubalo, koji je i ministar privrede, rekao je da su ta sredstva izdvojena od stranačkih para i da ga je premijer Koštunica pozvao i zamolio da u njegovo ime uruči novac toj porodici na Badnje veče. Kockareva se ranije obraćala za pomoć nadležnima, jer je dete ratnog vojnog invalida, ima dva brata invalida i bolesnu decu. Ona je kao samohrana majka odgajila dva sina od plate poslužitelja, brine i o unučićima, nema dovoljno novca za lekove, a navela je da je zaslužila bar neki manji stan.
Beograd – Saradnik bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je, na subotnjoj promociji ekonomskog programa Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV „Moderna ekonomija“, u Sava centru, da Srbija skupo plaća cenu zaostajanja u približavanju Evropskoj uniji. Gligorov je naveo da je pristupanje EU od fundamentalnog značaja za transformaciju bilo koje zemlje u tranziciji. „Ne samo zbog toga što je to proces koji nameće institucionalne promene, već i zato što je to ključni faktor rasta i ključno tržište za jednu zemlju kao što je Srbija“, rekao je Gligorov koji je autor ekonomskog programa te koalicije.
Beograd – Dragomir Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije – Bogoljub Karić, Božićne praznike proveo je na Kosovu i Metohiji, saopštava njegova partija. „Status Kosova ne sme biti rešavan brzim odlukama sa kojima se neće složiti ni Srbi ni Albanci. Ako je međunarodna Zajednica na rešavanje statusa Kipra mogla da čeka 27 godina, i da Kipar tek prošle godine bude primljen u EU, zašto onda tako nešto ne bi bilo primenljivo i na Kosovo. Bolje je sačekati, ako treba i 10 godina, nego proliti kap bilo čije krvi, na ovoj svetoj zemlji“, saopštio je Karić u Pećkoj patrijaršiji.
Beograd – Kandidat za poslanika Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da objavljivanje predloga o statusu Kosova ne sme uticati na formiranje vlade u Srbiji. Mićunović je komentarišući najavu iz kabineta specijalnog izaslanika za Kosovo da će predlog o statusu Kosova biti saopšten odmah posle izbora, ocenio da „ta vest ne mora biti tačna.“ „On (Ahtisari) će o tome obavestiti Kontakt grupu, nakon čega će ona taj predlog razmatrati. Nakon toga sa tim izveštajem trebalo bi upoznati i Savet bezbednosti. Dakle, to je duži proces. Međutim, to ne sme da utiče na sastav vlade“, ukazao je Mićunović. Prema njegovim rečima, DS ima jasan program u vezi sa rešenjem problema Kosova i saradnju sa Evropom. „Neko ko sada najavljuje krizu u vezi sa sastavom vlade nema čistu savest. Mi moramo što pre da sastavimo vladu, bez obzira šta se događalo“, rekao je Mićunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari