Predlog za ukidanje viza za građane Srbije i Kine

Ostavite komentar


  1. Eto nam šanse da jeftinije dođemo do Zavesa,kišobrana i lepeza! Skoknemo do Pekinga,nema viza,i Bog da te vidi!

  2. Kako je krenulo uskoro ce vlada Srbije ukinute vize i sa Mongolijom i Kazahstanom koje su "za nijansu" blize od Kine – prve dve su od Srbije udaljene
    5-6.000 km za razliku od Kine koja je udaljena "samo" 8.000 km.
    Ko izbegne putovanje do bratske nam Kine – je izdajica i neprijatelj..

  3. Lako je Dacicu da gusla o Kini kada na svako putovanje ide o drzavnom trosku
    ljubljene mu Stradije. Kada ide do susedne mu drzave Kosova da obidje svoje rodno selo Zrze kod Prizrena vlada mu placa kartu kao da putuje do Kariba.

  4. Ukidanje viza sa Kinom je zaista odličan potez,oni su naš prijateljski narod i sigurno je da sa njima moramo razvijati odnose.

  5. Saradnja sa na svim poljima koja donosi obostranu korist je preko potrebna sa svim zemljama.

  6. Jedan od retkih kvalitetnih koraka koje su Sloba i Mira uradili, bio je postizanje ekonomskog sporazuma sa Kinom 89. godine. Zato sada posle toliko uspesnih godina saradnje, trgovine, investicija i podrske treba da ukinemo vize.

  7. Ovo je veliki dan za Srbiju ali i za Kinu. Ukidanje viza ce umnogome poboljsati odnose nase dve drzave i pomoci nam da napravimo sto bolji kontakt na svim poljima privrede i ekonomije. Odlican potez!

  8. Sta reci nego bravo. Sada ce protok ljudi, robe u bezviznom rezimu biti mnogo brzi.Takodje, to ce veoma povoljno uticati na saradnju u mnogim oblastima kulture, ekonomije, nauke, obrazovanja, turizma kao i mnogim drugim.

  9. Ukoliko se vize ukinu to će ojačati saradnju Srbije i Kine, i ako već imamo prijateljske odnose sa njima. Pored jačanja saradnje, ukidanje viza olakšaće mnogima odlazak iz Srbije u Kinu i obrnuto, čime se podstiče turizam.

  10. Dobri odnosi sa Kinom ce nam doneti ukidanje viza. A s obzirom na to da smo sa velikim brojem zemalja u prijateljskim odnosima, mozemo jos mnogo toga dobrog da ocekujemo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.